Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoeksrapport COT aangeboden aan gemeente Enschede

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

ONDERZOEKSRAPPORT COT AANGEBODEN AAN GEMEENTE ENSCHEDE

Enschede, 22 september 2000

Het verslag van het onderzoek dat het COT Universiteit Leiden heeft verricht
naar de vergunningverlening aan S.E. Fireworks is klaar. Het COT heeft het onderzoeksrapport vandaag aangeboden aan het college van B. en W. van de gemeente Enschede. De gemeenteraad van Enschede had het college van B. en W. op 10 juli jl. om een dergelijk onderzoek gevraagd. Het onderzoeksverslag is vandaag ter kennis van de raad gebracht. Het dagelijks bestuur van Enschede constateert dat uit het rapport een aantal vragen voortvloeit. In de optiek van het gemeentebestuur is nader onderzoek nodig om deze vragen adequaat te kunnen beantwoorden.

Opzet en karakter onderzoek
Het COT heeft de schriftelijke stukken over de periode 1975-2000 uit de archieven van de gemeente Enschede in kaart gebracht. Op basis van deze archiefstukken is een chronologische reconstructie van de acties, die betrekking hebben op de vergunningverlening aan S.E. Fireworks opgesteld. Het onderzoeksrapport is uitsluitend op basis van desk research tot stand gekomen. Door het COT zijn geen gesprekken gevoerd met medewerkers van de gemeente Enschede. Dit gelet op de lopende onderzoeken van de diverse inspecties, het Openbaar Ministerie en de commissie Onderzoek Vuurwerkramp (commissie Oosting).

Uiteraard hebben zich in de onderzoeksperiode ook andere ontwikkelingen voorgedaan die mogelijk van invloed zijn geweest op de situatie rond S.E. Fireworks. Een aantal van deze ontwikkelingen, betrekking hebbende op het ruimtelijk beleid en op delegatie en mandaat van bevoegdheden en verantwoordelijkheden, worden in de bijlagen van het onderzoek beschreven.

Bespreking in raad
Het COT rapport komt in de gemeenteraad aan de orde tijdens de periodieke bespreking van de voortgangsrapportage over de vuurwerkramp. De eerstvolgende voortgangsrapportage staat geagendeerd voor de raadsvergadering van 16 oktober as.

klik hier voor het verslag

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie