Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Gezondheidszorg buiten 't Westen

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Lezing

Gezondheidszorg buiten 't Westen

Twee sociale wetenschappers met Groninger roots en een flinke dosis buitenlandervaring spreken over niet-westerse gezondheidszorg. Over beeldvorming, bedreigingen en bevallingen; over enge ziekten, een zwaar leven en de sociaal-culturele oorzaken daarvan.

Yvonne Lefèber geeft een uiteenzetting over de verschillen tussen traditionele en westerse geboortebegeleiding en over de onderlinge beïnvloeding van elkaar. In veel landen in Afrika, Azië en Latijns Amerika worden traditionele praktijken en ideeën met betrekking tot zwangerschap, geboorte en kraamzorg met name in stedelijke gebieden geconfronteerd met die uit het westen. Terwijl in die landen steeds meer ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie