Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VrouwenBuitenVerblijf krijgt 3000ste gast te logeren

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

VrouwenBuitenVerblijf krijgt 3000ste gast te logeren

Het VrouwenBuitenVerblijf (VBV) in Oud-Annerveen (Noord-Drenthe) verwelkomt dit weekend de 3000ste nieuwe gast. In de afgelopen acht jaar hebben vrouwen met de meest uiteenlopende achtergronden in dit 'ontmoetingshuis voor vrouwen' gelogeerd. Het VBV is in de loop der tijd voor veel gasten - onder wie veel extra door het leven geraakte vrouwen - een tweede thuis geworden.

De 3000ste gast neemt van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september samen met acht andere vrouwen deel aan de 'Metamorfose Workshop'. Onder deskundige begeleiding staan de vrouwen een weekendlang stil bij de vraag wat hen op dit moment het meest bezig houdt en welke keuzes zij kunnen maken in hun leven.

Wie komt waarom?
Gasten kunnen aan een activiteit deelnemen, maar ook 'zomaar' komen logeren. Het mooie, oude pand met de grote tuinen nodigt uit om een bezinningsperiode in te lassen, rust te nemen bijvoorbeeld bij ziekte of ondervonden agressie, te studeren, nieuwe vrouwen te leren kennen, ervaringen uit te wisselen, en van elkaar te leren. Het huis maakt het makkelijker - voor bijvoorbeeld weduwen of gescheiden vrouwen - om alleen op vakantie te gaan. Langzamerhand vinden ook allochtone vrouwen hun weg naar het VBV.

Initiatiefnemer
Het VrouwenBuitenVerblijf is een particulier initiatief van Tine Zeeman (60). Ze werkte vele jaren in het vormingswerk en wilde op een gegeven moment iets bijzonders doen met haar grote, oude huis in Oud-Annerveen. Het pand werd grondig verbouwd en biedt nu plaats aan maximaal vijftien vrouwen per nacht. De accommodatie is eenvoudig, maar goed. De open sfeer en de gezelligheid in het huis zijn belangrijker dan overdreven luxe. Van de gasten wordt verwacht dat ze een uurtje per dag meehelpen in het huis.

Hoge bezetting
Uit een jaarlijks onderzoek onder accommodaties in de drie noordelijke provincies blijkt dat het VrouwenBuitenVerblijf een opvallend hoge bezettingsgraad heeft. In 1999 telde het huis meer dan tweeduizend overnachtingen. De gasten komen uit binnen- en buitenland.

Activiteiten
Het VrouwenBuitenVerblijf organiseert jaarlijks tal van activiteiten. Zo zijn er onder meer weken of weekenden schilderen, stemvorming, kanoën en vasten, en activiteiten gericht op persoonlijke groei. Populair zijn ook de 'Verwenweken', waarbij de gasten onder meer een lichaamsmassage krijgen en een bezoek brengen aan het bronnenbad. Bovendien zijn er activiteiten die zich speciaal richten op lesbische vrouwen. Voorbeelden daarvan zijn de 'Coming-out weekenden' en de workshop 'Stralend lesbisch ouder worden'. Voor veel vrouwen is hun bezoek aan het VrouwenBuitenVerblijf een eerste stap om veranderingen in hun leven aan te gaan.

Emancipatieprijs
Een tiental regelmatige bezoeksters heeft het VrouwenBuitenVerblijf voorgedragen voor de Joke Smit prijs 2000, de emancipatieprijs van de Nederlandse regering. 'Het VrouwenBuitenVerblijf levert een zeer specifieke en fundamentele bijdrage aan de verbetering van de positie van de gasten', aldus de indieners.

Het VrouwenBuitenVerblijf is te bereiken via telefoon (0598) 491578, , internetsite www.vrouwenbuitenverblijf.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie