Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klachtencommissie voor publieksmilieuverslagen opgericht

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht Ministerraad
22 september 2000

KLACHTENCOMMISSIE VOOR PUBLIEKSMILIEUVERSLAGEN OPGERICHT

Het kabinet heeft ingestemd met de oprichting van de geschillencommissie voor publieksmilieuverslagen. De commissie zal klachten van particulieren en instellingen behandelen over de inhoud van wettelijk verplichte publieksmilieuverslagen. Uitspraken van de onafhankelijke commissie zijn niet bindend maar worden in beginsel samen met de klacht actief openbaar gemaakt. Klachten op een publieksverslag kunnen tot 6 maanden na de publikatie van dat verslag worden ingediend.

De milieuverslagen worden dit jaar voor het eerst door circa 260 grotere bedrijven waarvoor Gedeputeerde Staten het bevoegd gezag is, gepubliceerd. In deze verslagen moet op begrijpelijke wijze tenminste informatie worden verschaft over de aard van het bedrijf, de milieubelasting, de milieuzorg en de toekomstverwachtingen.

De Milieuverslagcommissie wordt voorgezeten door prof mr Th.G. Drupsteen (staatsraad en hoogleraar Staats- en bestuursrecht en Milieurecht verbonden aan de Universiteit van Leiden). De andere 4 leden van de commissie worden geleverd door de Stichting Natuur en Milieu, de Federatie Nederlandse Vakbonden (FNV), de werkgeversorganisatie VNO/NCW (2 leden).

RVD, 22.09.2000reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie