Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Golden Tulip Rally in Nijverdal

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rallysport.nl

Wie wordt er kampioen?

Wordt het Mark Breijer, Rocco Theunissen, of zorgt Erik Wevers net als vorig jaar voor een daverende verrassing? Dat is de vraag die bij ieder op de lippen zal branden bij de start van de Golden Tulip Rally op vrijdag 22 september om 19.30 uur in Nijverdal. Het antwoord wordt gegeven op zaterdag 23 september om 21.00 uur, als de winnaar van de belangrijkste rally van Nederland na 20 klassementsproeven over 195 kilometer én de nieuwe kampioen over het finishpodium rijdt.

Vrijwel de complete top van rallyrijdend Nederland schreef in voor deze grote finale van het Internationaal Nederlands Rallykampioenschap. Naast de twee titelkandidaten Mark Breijer (Subaru Impreza WRC) en Rocco Theunissen (Toyota Corolla WRC) - wie wint wordt kampioen - en outsider Erik Wevers (Toyota Celica 4WD) maakt ook Bert de Jong met zijn Subaru Impreza WRC zijn opwachting in Nijverdal. De tweevoudig Nederlands titelhouder én tweevoudig winnaar van de Golden Tulip Rally rijdt dit jaar een aantal grote voor het Europees kampioenschap meetellende evenementen en komt daarom slechts één keer in eigen land aan de start. Andere favorieten voor een topklassering zijn Henk Vossen (Ford Escort RS Cosworth) en de regionale held Dirk Boers (Subaru Impreza). In de standaardklasse, de groep N, zijn naast Subaru-rijder Hans Stacey vooral de Mitsubishi-piloten Peter Bijvelds, Mark Maaskant en Johan Deen favoriet.

Tom Coronel en Historic & Classic Golden Tulip Rally

Het loont zeker de moeite om wat langer op de klassementsproeven te blijven kijken, want ook de deelnemers aan de twee Nederlandse merkencups, de Fiat Seicento Trofeo en de Nissan Micra Challenge, zullen voor het nodige spektakel zorgen. Coureur Tom Coronel - nog altijd hopend op en werkend aan een Formule 1-zitje voor 2001 - verzorgt een gastoptreden in de Nissan Micra Challenge. Op zaterdag rijden achter dit `moderne' rallygeweld de ruim twintig deelnemers aan de Historic & Classic Golden Tulip Rally over de proeven. Met hun rally-auto's uit de jaren zestig, zeventig en tachtig komen zij vaak dwarser dan dwars voorbij.

Publieksinformatie

Toeschouwers die de Golden Tulip Rally optimaal willen volgen, kunnen in de grote rallytent en op diverse andere plaatsen in de regio een publieks-informatiepakket aanschaffen. Daarin vinden zij naast deze rallykrant ook een overzichtskaart met alle klassementsproeven, een tijdschema, een deelnemerslijst en enkele presentjes van de sponsors. Door zo'n pakket voor twintig gulden aan te schaffen steunt men tevens de organisatie van de Golden Tulip Rally; kijken naar het evenement kost verder helemaal niets.

Radio Rally

Komt u naar de klassementsproeven, parkeer dan uw auto netjes en volg de aanwijzingen van de officials (u herkent ze aan hun kleurige hesjes) strikt op. Deze honderden vrijwilligers weten precies waar u de rally veilig kunt bekijken. Zonder hen zou de organisatie van een groot autosportevenement als de Golden Tulip Rally niet eens mogelijk zijn. Maar of u nu naar de proeven komt of thuis blijft, via Radio Rally (105,3 MHz) blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Henrik Lundgaard Europees Kampion

Henrik Lundgaard heeft afgelopen weekend het Europees kampioenschap Rally binnengehaald nadat zijn grootste concurrent Bruno Thiry in de Citroen Xsara kitcar op de eerste proef een schuiver maakte, waardoor oververhitting van de motor de aspiraties op nog een kans op het EK geheel weghaalde. Lundgaard is de eerste Deen die sinds het instellen van het kampioenschap in 1953 de titel mee naar huis mag nemen. In het evenement heeft hij alle concurrentie op minimaal 4 minuten gereden (no. 2 Yazici, Toyota Corolla WRC)). Daardoor heeft de Deen nu twee EK-20 wedstrijden op zijn naam geschreven (Ieper Westhoek Rally en Rally van Turkije) dit seizoen en is hij ongrijpbaar voor de grote geachtte favoriet Bruno Thiry met fabrieks steun van Citroen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie