Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeelde eerste prijs bij KUN Wiskundetoernooi

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Persbericht
PB 00 - 124
Nijmegen, 22 september 2000.

Uitslag negende KUN Wiskundetoernooi
GEDEELDE EERSTE PLAATS VOOR TEAMS UIT NIJMEGEN EN EINDHOVEN

Het NSG Nijmegen en het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven hebben samen de eerste prijs gewonnen in de estafettewedstrijd van het negende KUN Wiskunde toernooi. De derde prijs gaat naar het Marnix College in Ede. In de categorie individueel was de eerste prijs voor Stijn Meurkens van het Gymnasium Beekvliet in St. Michielsgestel en Rob van Westelaken van het Elzendaalcollege te Boxmeer.
De tweede prijs ging naar Grigori Kodentsov vanhet Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven en drie leerlingen ontvingen een derde prijs, nl. Martijn Kropman en Frank van Waveren van het eerdergenoemde Eindhovens Lyceum en Harmen Bouma van het Gymnasium Apeldoorn.
Dit was de negende aflevering van het KUN Wiskundetoernooi, een jaarlijks treffen tussen teams van scholen uit Gelderland, Brabant, Limburg en scholen in het Duitse grensgebied. In totaal deden 330 leerlingen mee. De Subfaculteit Wiskunde organiseert het toernooi om scholieren te laten zien dat wiskunde niet zomaar een vak is dat je voor het examen leert, maar dat het ook iets is dat je voor je plezier doet.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie