Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionella bacterie in douches Sporthal Veenoord Emmen

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Legionella sporthal Veenoord, 22 september 2000

Douches afgesloten, gebruikers geinformeerd
Legionella bacterie in douches Sporthal Veenoord

Vanmorgen heeft de gemeente Emmen de uitslag gekregen van het onderzoek bij sporthal Veenoord (Nieuwe weg in Veenoord) naar de eventuele aanwezigheid van de legionella-bacterie. Uit dit onderzoek bleek dat de bacterie aanwezig is in de douches. Het gaat hierbij om een relatief onschadelijk vorm van de bacterie, die niet of nauwelijks klachten veroorzaakt. Wethouder Boels, wethouder voor sport en welzijn, heeft besloten de douches van de sporthal (voorlopig) te sluiten.

De gebruikers van de sporthal - voor zover te bereiken - zijn inmiddels gewaarschuwd. Ook de schoolarts is op de hoogte gesteld, evenals de GGD. Mochten gebruikers last krijgen van griepachtige verschijnselen (hoge koorts, droge hoest, spier- en gewrichtspijn), dan wordt voor alle zekerheid aangeraden toch even de huisarts te raadplegen. Het is daarbij van belang om aan te geven dat men gebruik heeft gemaakt van de douches in Sporthal Veenoord.

De douches worden nu direct doorgespoeld, waarna nieuwe monsters van het water worden genomen. Totdat de uitslag bekend is van dit tweede onderzoek blijven de douches gesloten. De sporthal en de kleedkamers blijven wel open voor de gebruikers.

Het onderzoek in sporthal Veenoord vond plaats in het kader van een standaard onderzoek naar de aanwezigheid van de legionella-bacterie, dat de gemeente Emmen tweemaal per jaar houdt. Alle sportvoorzieningen, waarin de warmwatervoorzieningen met boilers plaats vindt, zoals sporthallen, gymzalen en zwembaden worden dan gecontroleerd. Deze onderzoeken vinden kort na de zomervakantie en na de kerstvakantie plaats. In de regel ontvangt de gemeente ca. 14 dagen na bemonstering de uitslag. In dit geval zijn op 15 september watermonsters genomen en ontving de gemeente vanmorgen de uitslag.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie