Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mijlpaal voor bredapas : breda telt 10.000 pashouders!

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

MIJLPAAL VOOR BREDAPAS : BREDA TELT 10.000 PASHOUDERS!

Wethouder M. Heerkens reikt op vrijdag 22 september 2000 om 11.00 uur de 10.000ste BredaPas uit. Vanaf dat moment hebben 10.000 Bredanaars met een minimuminkomen en ouderen met AOW en eventueel een klein pensioen deze kortingspas in het bezit. De gemeente Breda verwacht dit jaar in totaal 10.300 BredaPassen te verstrekken. Dit is ten opzichte van 1999 een stijging van
1.000 passen. Het aantal BredaPassen stijgt, omdat de doelgroep steeds beter bereikt wordt. De officiële uitreiking van de 10.000ste BredaPas vindt plaats bij de Balie SAW in het Stadskantoor.

Dat de BredaPas haar vruchten afwerpt is duidelijk. Uit onderzoek dat eind 1999 werd uitgevoerd, blijkt dat ruim 80% van de BredaPas-houders de BredaPas daadwerkelijk gebruikt. De BredaPas-houders kunnen aanzienlijke kortingen krijgen. Vooral de aanbiedingen van de Bibliotheek, de fietsenstallingen en de zwembaden zijn populair. Maar ook de korting op sportverenigingen, de Nieuwe Veste, het Chassé Theater en Chassé Cinema voorziet duidelijk in een behoefte. Daarnaast is er een zeer grote vraag naar populaire dagtochten, bijvoorbeeld naar pretparken. In juli dit jaar vertrokken maar liefst 36 bussen - ruim 1.700 personen - naar diverse bestemmingen in Nederland.

Sinds 1999 functioneert de BredaPas als een structureel middel in het Bredase armoedebeleid. Hiermee wil de gemeente Breda de sociale participatie van mensen met een minimuminkomen bevorderen.

Breda, 18 september 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie