Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spreekuur gedeputeerde Hallensleben voor Rijnstreek

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

13-09-2000

Spreekuur gedeputeerde Hallensleben 22 september Dit keer aandacht voor Rijnstreek

Om de inwoners van de Rijnstreek de gelegenheid te bieden hun vragen en/of wensen aan het provinciebestuur voor te leggen organiseert de provincie een spreekuur. Ditmaal vindt het spreekuurplaats op:

Vrijdag 22 september van 16.00 tot 17.00 uur in De Rank, Reghthuijsplein 17, Nieuwkoop.

Dit spreekuur vindt op steeds wisselende locaties plaats. Nu is het oostelijk deel van de Rijnstreek aan de beurt. De keuze voor de Rijnstreek betekent niet dat belangstellenden uit de Gouwestreek niet welkom zijn. Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden. Zij kunnen daarvoor bellen met 070 441 7056.

De provincie houdt zich met veel onderwerpen in de regio bezig. Zo wordt er samen met gemeenten gewerkt aan het opzetten van een systeem van vraagafhankelijk openbaar vervoer in de dunbevolkte gebieden in de Rijnstreek (Alphen aan den Rijn, Jacobswoude, Rijnwoude, Liemeer, Ter Aar, Nieuwkoop). Naast openbaar vervoer heeft de provincie ook een taak in het plannen en beheren van wegen tussen verschillende gemeenten. Ook krijgen de effecten van het luchtvaartverkeer van Schiphol steeds meer aandacht van de provincie.

Naast verkeer is de provincie betrokken bij de ontwikkeling van het landelijk gebied. De aanleg van nieuwe natuurgebieden, de toekomst van de landbouw en het beoordelen van recreatiemogelijkheden op en langs de Nieuwskoopse plassen zijn onderdeel van het beleid van de provincie.
Ook staat de provincie aan de vooravond van een nieuw streekplan voor de ruimtelijke inrichting van het gebied. Hierbij gaat het niet alleen over de (on)mogelijkheid van bouwen binnen en buiten de kernen, maar ook over de ruimte voor water, natuur , bedrijvigheid en de land- en tuinbouw. De blik van de provincie richt zich ook op de zorg voor ouderen en gehandicapten, de opvang van jongeren en de mogelijkheden om de leefbaarheid in de kernen in het gebied in stand te houden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie