Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Ede ontvangt glas in lood raam van Marnix College

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

O P R O E P

Wie heeft het glas in lood raam in het Marnix gemaakt?

Op zaterdag 23 september aanstaande zal Van Driesten Bouw het glas in lood raam dat in het Marnix College hing aan de gemeente aanbieden. Het raam wordt geplaatst in gebouw De Doelen aan het Raadhuisplein, het voormalige Marnix College.

Het glas in lood raam was ernstig beschadigd, maar is inmiddels gerepareerd door atelier Friso uit Ede. Het raam bestaat uit vele kleurvlakken, die in grootte verschillen. De afbeelding stelt een krachtige mensfiguur voor, vanaf de rug gezien, die de rechterhand omhoog heft en met wapperende, kleurrijke banieren uitkomt bij een mensengroep. Bekend is dat het raam bij de verbouwing van het Marnix College, begin jaren zestig, moet zijn gemaakt en geplaatst. De afmetingen van het raam zijn plm. 1.80 m x 2.60 m.

Tot op heden niets
Wat echter niet bekend is, is de maker van het fraaie glas in loodraam.
Vele docenten en leerlingen van het Marnix College moeten het raam opgemerkt hebben tijdens schooltijd en er wellicht meer van weten. Naspeuringen bij een aantal oud-docenten, het gemeentearchief en het Historisch Museum Ede hebben tot op heden niets opgeleverd. Dus aan allen die het raam kennen: graaf in uw geheugen en breng ons op het spoor van de kunstenaar, zodat hij of zij de eer krijgt die hem of haar toekomt.
Voor een reactie kunt u bellen met mevrouw E. Scherpenzeel, afdeling Kunst en Cultuur, tel. (0318) 68 04 24.Ede, 13 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie