Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kindergemeenteraad in Ede

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede


- iedereen is welkom -
Kindergemeenteraad in Ede aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag - 23 september - komt de Kindergemeenteraad van Ede van 15.00 uur tot 16.30 uur bij elkaar. In de raadzaal ontmoeten ongeveer dertig 11- en 12-jarigen de echte gemeenteraadsleden. De openbare vergadering wordt voorgezeten door burgemeester W. Blanken. De organisatie is, naast de afdeling Communicatie van de gemeente, in handen van het Instituut voor Publiek en Politiek. U bent van harte welkom.

Forum
Iedere partij uit de gemeenteraad vaardigt één persoon af naar deze bijeenkomst. Samen vormen deze mensen een forum waarmee de Kindergemeenteraadsleden spreken. De kinderen gaan vragen stellen, problemen naar voren brengen, discussiëren en mogelijke oplossingen aandragen. De echte gemeenteraadsleden geven hierop antwoorden en andere reacties. Aan het einde van de vergadering stemmen de kinderen over een klein aantal voorstellen. Als ze aangenomen worden, legt de Kindergemeenteraad deze officieel voor aan de gemeenteraad.

Voorbereiding
Voorafgaand aan deze zitting hebben de deelnemers zich goed voorbereid. Ze volgden twee trainingen in het gemeentehuis. Verder hebben ze ieder in hun eigen buurt onderzoek gedaan naar (on)veilige plekken, want er is voor gekozen om sociale veiligheid centraal te stellen. Op dit thema hebben de kinderen zich voorbereid, maar nu ze de kans krijgen om ook andere vragen te stellen, zullen ze dat natuurlijk zeker doen!

Welkom
Iedere geïnteresseerde is welkom op de publieke tribune, gemeentehuis (hoofdingang), Bergstraat 4 in Ede.Ede, 20 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie