Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Polderrit Flevokids

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Almere 21-09-2000
Tweehonderd blije kinderen
De polderrit Flevokids

ALMERE - Tweehonderd Flevolandse kinderen, lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapt of kinderen met een ontwrichte thuissituatie, krijgen op zaterdag 23 september weer de dag van hun leven. Met 175 terreinwagens rijden zij door zuidelijk en oostelijk Flevoland. Ruw terrein wordt hierbij niet geschuwd.

Toejuichen
De Polderrit Flevokids wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Stichting Internationaal Kindervakantieland Almere. De dag is een initiatief van de Almeerse wijkagent Bert Hobbelman. Na oproepen in autobladen hebben uit het hele land eigenaars van terreinwagens zich aangemeld om hun bijdrage te leveren aan deze dag. Omdat vorig jaar bleek dat de kinderen het meeste plezier beleefden aan de toeschouwers langs de kant van de weg, hoopt de organisatie dat ook dit jaar de bewoners van de verschillende wijken de moeite willen nemen om de kinderen toe te juichen.

Route
Zaterdag start de stoet om 09.45 uur vanaf de Randstad in Almere. De 175 terreinwagens vormen samen een stoet van ruim 7 kilometer; de passeertijd wordt geschat op ongeveer 25 minuten. De stoet gaat door een aantal wijken van Almere en via binnenwegen naar Lelystad. Na een korte pauze bij de Bataviawerf, waar men rond 10.45 uur hoopt te arriveren, gaat de tocht verder naar Dronten (12.00 uur) en Biddinghuizen (12.20 uur) en over het vliegveld Lelystad. Daarna is ertussen 13.00 en 14.00 uur een langere pauze bij het Luchthavenmuseum.

Ruw terrein
Onderweg zijn er een groot aantal activiteiten en attracties om de deelnemers te vermaken. In de wijk Tussen de Vaarten in Almere is een prachtig 4x4 terrein aangelegd, waar de terreinwagens aan het einde van de dag (tussen 15.00 en 17.00 uur) kunnen laten zien hoe zij zich door ruw terrein en waterbakken ploegen.

De stoet wordt begeleid door 10 motorrijders van Politie Flevoland een aantal politiewagens (ook 4x4) en 30 motorrijders van de Motor Tour Club Flevoland. Heel veel sponsors leveren op andere manieren hun bijdrage.


/////

Noot voor geïnteresseerden:
Voor nadere informatie kunt u zich, ook zaterdag 23 september, richten tot Bert Hobbelman, 06-20017134.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie