Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hulpverleningsoefening op Eem- en Gooimeer

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Zeewolde 23-09-2000
Hulpverleningsoefening op Eem- en Gooimeer

Op de grens van het Eem- en Gooimeer, nabij de Stichtsebrug in de gemeente Zeewolde vond vanmorgen een ongeval plaats tussen een partyboot en een zeilboot. Oorzaak was een ontploffing in de machinekamer waardoor de partyboot onbestuurbaar werd en slagzij maakte. De zeilboot zonk en meerdere personen sprongen overboord of raakten gewond.

Dat was het oefenscenario waar zon 28 organisaties met in totaal 220 personen zich vanmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur in Flevoland mee bezig hielden. De doelstelling was gericht op de coördinatie en communicatie tussen alle verschillende diensten. Door politie werd een deel van de Eemmeerdijk afgezet waar GGD, brandweer, rijkswatersstaat en reddingsbrigades de LOTUS-slachtoffers naar konden overbrengen en behandelen.

Mobiel Medisch Team in actie
Uniek voor Flevoland en ook landelijk nog niet gebruikelijk, was dat de GGD het Mobiel medisch team van het Academisch ziekenhuis Amsterdam inzette bij de oefening. Het betreft een chirurgisch team dat steeds paraat is voor ernstige slachtoffers.

Resultaat
Het belangrijkste leeraspect van de oefening bleek inderdaad de communicatie. De afstemming tussen de hulpverlening op het water en aan het land liep vertraging op door onder andere de verbindingsmiddelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie