Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek 'Duistere Machten' over agro-multinationals

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Duurzaamsite / Nieuws 2000 |

Zojuist is uitgekomen het boek:

Duistere Machten

Geschreven door Jan Paul Smit, met medewerking van Herman Verbeek. Het boek is in zijn geheel te vinden op internet: www.ddh.nl/duurzaam/landbouw en is gratis te downloaden en te printen.

Van de achterflap

Duistere Machten
agro-multinationals in het boerenbestaan, de wereld, ons eten

Bijvoorbeeld Cargill
In onze tijd hebben kleine en middelgrote boeren overal in de wereld het moeilijk, zowel in de rijke als in de arme landen. Veel bedrijven zijn al over de kop gegaan, nog meer worden met faillissement bedreigd. De gevolgen voor de boerengezinnen zijn dramatisch en het platteland verandert drastisch van karakter. Is dit - hoe tragisch voor de direct betrokkenen ook - een noodzakelijk offer om de honger uit te bannen, om onze wereld welvarender te maken? Of verssrzaakt deze ontwikkeling juist de honger en de ondervoeding in de Derde Wereld en vormt zij tegelijkertijd een niet te becijferen verarming van het leven van ons allemaal, omdat we het directe, praktische contact met de natuur nog verder zullen verliezen?
Dit boek beschrijft de werking van het proces dat de kleine boeren in het nauw brengt en concentreert zich op de agro-multinationals die de ontwikkelingen richten en opstuwen. Vervolgens geeft het boek een indringende beschrijving van Cargill, het grootste en machtigste bedrijf in deze sector, dat tegelijkertijd praktisch onbekend is.
De heldere schrijfstijl, de uitgesproken visie, de vele illustratieve voorbeelden en de collage-achtige opbouw houden de aandacht gevangen en zetten aan het denken. De auteur, Jan Paul Smit, publiceerde als milieujournalist artikelen in diverse bladen en schreef een boek over de Indiase natuurwetenschapper Vandana Shiva, die momenteel leiding geeft aan een spraakmakende landbouwcampagne in haar land. Schrijver en politicus Herman Verbeek, die al tientallen jaren intensief betrokken is bij de ontwikkelingen in de landbouw, verleende zijn medewerking aan het boek. Hij komt met een scherpe analyse en schetst de voorwaarden om te komen tot een levensvatbare, menselijke landbouw in boerenhanden.

BESTELLEN?
maak f 37,- over op giro 871 2032 t.n.v. Agri & Cultuur, Amsterdam, onder vermelding van 'Duistere Machten'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie