Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start buurtpreventie Schaarsven Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente ZaanstadBuurtpreventie Schaarsven start feestelijk

Optredens bekende Nederlandse artiesten en op de foto met Tatjana

Met het overhandigen van een buurtpreventiebord en het ondertekenen van het buurtpreventieconvenant, geven vakwethouder integrale veiligheid L.F. Berkhout en H. van Donselaar, teamchef wijkteam politie in Poelenburg, op zaterdag 23 september om 14 uur het officiële startsein voor het buurtpreventieproject Schaarsven en omgeving in Zaandam. De start vindt plaats bij basisschool de Tamarinde aan het Schaarsven 2 in Zaandam.

Aanleiding om buurtpreventie te starten in deze buurt is een verzoek van de bewoners bij de sectie veiligheid van de gemeente Zaanstad. Heel wat buurtbewoners zijn het vandalisme en de vervuiling bij basisschool de Tamarinde zat.

Om de start extra kracht bij te zetten maakt het buurtpreventieteam (met leden uit de buurt) er in samenwerking met basisschool de Tamarinde zelf een ware happening van. Zo loopt er een fanfarekorps door de buurt om de aandacht te trekken van de buurtbewoners. Er zijn demonstraties van de brandweer (bijvoorbeeld de vlam in de pan) en de politie graveert fietsen en geeft voorlichting over bijvoorbeeld inbraakpreventie. Als extra attractie heeft het team Tatjana en de zanger Dennis (van de top 40 hit `een vrolijk liedje') ingehuurd voor een optreden en geeft ex-Dolly Dot Esther Oosterbeek met de schoolkinderen van de Tamarinde een demonstratie visagie. Daarnaast kunnen bewoners meedoen aan een tombola. De presentatie van de middag is in handen van Ineke Bos, radiopresentatrice bij Okay FM in Hilversum (voormalige radiostation van Veronica).

Buurtpreventieproject Schaarsven en omgeving is de 15e in Zaanstad. Buurtpreventie is een effectieve manier om veel voorkomende criminaliteit en onveiligheidsgevoelens aan te pakken op buurtniveau. Daarbij werken bewoners samen met gemeentelijke diensten, politie, opbouw- en ondersteuningswerk en andere instanties in de buurt. De bestaande projecten in Zaanstad hebben aangetoond dat buurtpreventie een effectieve manier is om het aantal inbraken te verminderen. Naast technische maatregelen is vooral de toename van de sociale controle een belangrijk middel om risico's te verminderen en het gevoel van veiligheid te verhogen.

Zaanstad, 14 september 2000


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie