Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstroute 2000 in Leiden

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Esther Verkaik, Centrum beeldende Kunst

(071) 516 53 38

Kunstroute 2000

Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt door het Centrum Beeldende Kunst Leiden voor de zesde maal de KUNSTROUTE georganiseerd. De KUNSTROUTE 2000 is een gecombineerde atelier- en galerieroute door Leiden, waarbij kunstenaars en galeries hun deuren open zetten voor het publiek. Het Centrum Beeldende Kunst organiseert dit evenement om Leidse kunstenaars en galeries jaarlijks een podium te geven waarop zij zich extra kunnen presenteren aan het publiek. In dit weekend worden bezoekers van 12.00 tot 18.00 uur op alle locaties gastvrij ontvangen om een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken met de wijze waarop een kunstwerk tot stand komt. Onder de deelnemers bevinden zich zowel gevestigde als jonge kunstenaars. Zowel deelname als bezoek aan de KUNSTROUTE 2000 zijn gratis.

Het startpunt van de KUNSTROUTE is het historische Waaggebouw. Hier wordt het werk van alle deelnemende kunstenaars en de keuze van de galeries gepresenteerd. Het is een goede gelegenheid om in één keer een overzicht te krijgen van het werk van de deelnemers. Aan de hand van de gratis folder met plattegrond die in De Waag en elders wordt uitgereikt kan de bezoeker zijn route verder uitstippelen.

Ruim 10 galeries en 100 kunstenaars doen mee aan de KUNSTROUTE 2000 waaronder Arjenne Fakkel, Nicole Carvajal, David Fa Shina, Gijs Donker, Feng, Guido Winkler, Wik de Jong, Ben Geerts, Marijke Verhoef, Jacques Turk en Frank Kappé.

De opening van de KUNSTROUTE 2000 door Melanie Schultz van Haegen, wethouder Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Parkeren vindt plaats op vrijdag 22 september om 17.30 uur in De Waag, Aalmarkt 21.

Alle locaties zijn geopend op zaterdag 23 en zondag 24 september van 12.00 tot 18.00 uur.

Voor de basisscholen in Leiden wordt op donderdag 21 en vrijdag 22 september een speciaal KUNSTROUTE programma georganiseerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie