Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berichten regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 23-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 23 september 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: inbreker aangehouden
In de Medanstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een getuige zag de man uit met een TV-toestel uit een woning aan de Molukkenstraat komen. Hij waarschuwde de politie en surveillerende agenten troffen de verdachte in de Medanstraat aan. Hij liep met een fiets waarop hij inderdaad een TV vervoerde. Die bleek te gestolen uit de woning aan de Molukkenstraat. De verdachte is ingesloten. De TV wordt terug gegeven aan de 25-jarige eigenaar.

Groningen: vrouw beroofd
Een 51-jarige vrouw uit Zuidbroek is gistermiddag aan de Gorechtkade in Groningen beroofd van haar tas. De vrouw passeerde (te voet) een bloemenkraam op de kruising met het Linnaeusplein. Achter de bloemenstand werd ze benaderd door twee mannen op een fiets waarvan één haar tas, met daarin een geldbedrag van ongeveer honderd gulden diverse persoonlijke papieren en bankpassen, van haar schouder trok. De daders gingen er daarna onmiddellijk vandoor. Onderzoek in de directe omgeving van de pleegplaats leverde niets op. Later op de middag werden tas en een groot deel van de inhoud terug gevonden in de Hamburgerstraat en het Molukkenplantsoen. Uiteindelijk worden het contante geld en een bankpas vermist. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Groningen: insluiper aangehouden
In een kantoorpand aan de Damsport in Groningen heeft de politie gistermiddag een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door een personeelslid in het kantoor van het gebouw, verstopt achter een deur, aangetroffen. Naast hem op de grond lag een laptop computer. De verdachte is door de politie meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groninger: bromfietser en passagier aangehouden De politie heeft vannacht een 21-jarige man uit Hoogezand en een 20-jarige man uit Wildervank aangehouden op de Europaweg in Groningen. Beiden zaten zonder helm op een bromfiets en reden daarmee over de Griffeweg in Groningen, in de richting van de Europaweg. De bestuurder de man uit Wildervank negeerde een stopteken van een politieauto en ging er vandoor. Hij reed met hoge snelheid over de hoofdrijbaan van de Europaweg in de richting van het Damsterdiep. Bij het afslaan op het Damsterdiep reed de bestuurder tegen een stoeprand aan en kwam samen met zijn passagier te vallen waarop beiden er te voet vandoor gingen. Ze konden echter snel door de politie worden achterhaald en aangehouden. Beiden werden naar het politiebureau gebracht waar bleek dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Bij hem werd 1.1 promille alcohol gemeten. Tegen de Wildervankster is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, rijden zonder helm en diverse verkeersovertredingen. Zijn passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De bromfiets is door de politie in beslag genomen om dat de herkomst daarvan niet duidelijk is. Daar wordt een nader onderzoek naar ingesteld.

Ter Apel: man mishandelt oom
Wegens mishandeling van zijn 72-jarige oom heeft de politie vannacht in de Sluisstraat in Ter Apel een 35-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De verdachte kreeg om onduidelijke reden ruzie met zijn oom in diens woning. De ruzie liep uit een handgemeen waarbij de verdachte zijn oom met het hoofd tegen een muur sloeg. Oom moest door ambulancepersoneel aan een hoofdwond worden behandeld. Tijdens de behandeling van het slachtoffer viel de verdachte ook het ambulancepersoneel aan. Hij kon met moeite door de politie worden overmeesterd. De man is ingesloten.

Nieuwe Pekela: dronken automobilist botst
In de Albatrosstraat in Nieuwe Pekela heeft de politie gisteravond een 24-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden. De man was met zijn auto achter tegen de wagen van een 42-jarige man uit Nieuwe Pekela aangereden. Beide autos liepen hierbij aanzienlijke schade op. De Oud Pekelder bleek bij onderzoek door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse één promille alcohol werd gemeten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Zuidbroek: bromfietser onder invloed
Wegens rijden op een bromfiets onder invloed van alcohol (1.8 promille) heeft de politie gistermiddag op de Heiligelaan in Zuidbroek een 31-jarige man uit Zuidbroek aangehouden. De man werd aangehouden na een aantal bij de politie binnengekomen meldingen over zijn rijgedrag. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand/Veendam e.a.: alcoholcontroles
Op verschillende plaatsen in Hoogezand, Veendam, Kolham, Slochteren, Zuidbroek en Muntendam heeft de politie vannacht alcoholcontroles gehouden. Van 190 automobilisten werd een blaasproef genomen. Eén bestuurder, een 45-jarige man uit Hoogezand liep tegen de lamp. Bij een controle in de Meint Veningastraat in zijn woonplaats bleek de man te diep in het glaasje te hebben gekeken. De ademanalyse op het politiebureau wees 1.1. promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Delfzijl: dronken automobilist
Op de Zwet in Delfzijl heeft de politie gisteravond een 34-jarige inwoner van de Havenstad aangehouden. De man reed in zijn auto en negeerde een stopteken van een politieauto. Eerst nadat de politie de achtervolging had ingezet, waarbij gebruik werd gemaakt van de optische- en geluidssignalen, stopte de man. Hij bleek dronken. Er werd een bloedalcoholgehalte van 1.7 promille gemeten. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Sebaldeburen: snelheidscontrole
De politie heeft gistermiddag op de Woldweg in Sebaldeburen een snelheidscontrole gehouden. Van 743 voertuigen werd de snelheid gemeten. 105 bestuurders reden sneller dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km per uur. De overtreders kunnen binnenkort een acceptgirokaart tegemoet zien.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie