Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichtingsplan gemeente Leiden nu ter inzage

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Herinrichtingsplan nu ter inzage

Kruispunten rond Geregracht moeten veiliger

BOUWEN EN WONEN - Vier kruispunten bij de Geregracht en de Oranjeboomstraat zijn niet veilig. Op elk van deze kruispunten vielen de laatste drie jaar meer dan zes verkeersslachtoffers. Het college heeft daarom besloten deze punten te verbeteren. Een voorontwerp van het herinrichtingsplan ligt nu de komende vier weken ter inzage.

Niet alleen de kruispunten Levendaal-Geregracht en Oranjeboomstraat-St. Jorissteeg zijn onveilig, ook drie andere kruispunten in het Zuidoostelijk deel van de binnenstad moeten worden verbeterd. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, wordt naast de inrichting van de kruispunten ook gekeken naar de verkeersafwikkeling in de omgeving. Vandaar dat het plangebied zich uitstrekt van de Koepoortsbrug (bij de Herenstraat en de Doezastraat) tot aan Levendaal/Kraaierstraat en de Jan van Houtbrug tot aan de Nieuwe Rijn. De gemeente doet in het herinrichtingsplan onder meer de volgende voorstellen: de St. Jorissteeg en de Oranjeboomstraat zouden een voorrangsroute moeten worden, de beide zijden van de St. Jorissteeg en de Oranjeboomstraat moeten fietspaden krijgen die zijn afgescheiden van de autorijbaan. De Geregracht zou eenrichtingsverkeer moeten worden en een 30 km-gebied.
Ook wil de gemeente verkeersremmende maatregelen op de Jan van Houtkade en de Zoeterwoudsesingel. Daarnaast zou de rijrichting moeten worden omgedraaid. De Korevaarstraat en het gedeelte vanaf het Levendaal tot aan St. Jorissteeg moet een 'verblijfsgebied' worden. Dat betekent meer ruimte voor bomen, voetgangers en fietsers en het aanbrengen van nieuwe verlichting.

Bezwaren indienen
De volledige tekst van het besluit met tekening ligt ter inzage in het Atrium van het stadhuis en het Stadsbouwhuis. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u die tot en met 20 oktober kenbaar maken. Mondeling kan dat bij H. van Gelder (071-5165845) en A. Haagsman (071-5165862) van de afdeling Verkeer & Vervoer van de gemeente. Schriftelijke reacties stuurt u naar het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Informatieavond
Op 10 oktober is er een informatieavond over het voorgestelde plan voor de reconstructie van de omgeving van de Geregracht en de Oranjeboomstraat. De aanvang is om 20.00 uur in het Atrium van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72. Bewoners en bedrijven in het plangebied krijgen hiervoor nog een uitnodiging.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie