Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie Arrows-team van Jos Verstappen

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Persconferentie Arrows

Vannacht (lokale tijd 17.45 uur) heeft het Arrows-team een uitgebreide persconferentie gegeven. Aanwezig op de persconferentie waren: Tom Walkinshaw, Mike Coughlan (technical director), Andy King (head of sponsorship and strategic development), John Davis (head of research and development), Huw Morgan (commercial director), Jos Verstappen en Pedro de la Rosa.

Over het seizoen tot nu toe is men redelijk tevreden. Mike Coughlan: "Als mensen naar ons seizoen kijken zullen ze zeggen dat het fantastisch is. Wij zijn echter op een paar punten teleurgesteld. De technisch betrouwbaarheid was niet helemaal in orde, wat ons een paar goede resultaten heeft gekost, bijvoorbeeld in Oostenrijk. De rijders zullen toegeven dat er in Brazilië meer inzat. Dus volgend jaar moeten we er extra hard tegenaan om alles op zijn plaats te laten vallen."

Over de sponsors zei Andy King het volgende: "Dat ziet er goed uit. We hebben met onze sponsors (allemaal uit de hightech sector) langlopende contracten. Enkele kwamen er vorig jaar erg laat bij, wat ons een hoop extra werk heeft gekost. Wat we nu gaan die is voortborduren op de bestaande relaties, en de sponsors zullen het Arrows-team in hun marketingstrategie integreren".

Ook de deal met AMT kwam aan bod. Mike Coughlan: "Vanaf het moment dat de deal bekend is gemaakt is er wekelijks contact geweest met AMT. Het ziet er erg goed uit met de nieuwe motor. Hij is van een nieuwe generatie en dus lichter en korter. Daarnaast hebben we het voordeel dat we kunnen vergelijken met de huidige Supertec motor en de goede dingen daarvan meenemen. AMT maakt een erg professionele indruk. Ze werken hard en zijn zeer toegewijd. Ik heb dan ook geen reden te geloven dat we volgend jaar niet minstens net zo'n goede "package" hebben als dit jaar.

Vragen over de geruchten betreffende het vertrek van aerodynamicist Eghbal Hamidy werden door Mike Coughlan beantwoord. "Eghbal heeft een contract tot het eind van volgend jaar en we gaan er van uit dat hij dat contract uit zal dienen. We verwachten dus dat hij bij de ontwikkeling van de auto van volgend jaar en het jaar erop betrokken zal zijn. Mocht dat om welke reden dan ook niet het geval zijn, dan zie ik nog geen grote problemen. We hebben binnen het Arrows-team mensen die denken dat ze minstens net zo goed zijn als Eghbal. Of dat zo is zal moeten blijken, maar de wil om zich te bewijzen is er bij deze mensen, net zoals bij de rest van het team. En zo hoort het ook. Als je op het hoogste niveau werkt, moet je de beste willen zijn. Dus als Eghbal uiteindelijk vertrekt zullen we in staat zijn dat op te vangen.

Tenslotte kwam natuurlijk ook nog de drivers line-up voor volgend jaar ter sprake. Tom Walkinshaw gaf aan dat er met beide rijders nog druk onderhandeld wordt en hij verwacht voor het einde van het seizoen de definitieve line-up bekend kan maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie