Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Demonstratie brandweer op Gemeentedag Den Helder

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Brandweer spuit er op los.

betreft: week: week 37

Op een open dag van de gemeente mag de brandweer natuurlijk niet ontbreken. Het parkeerterrein achter het stadhuis wordt bijna in zijn geheel in beslag genomen door dit belangrijk onderdeel van de gemeentelijke organisatie.

Wagens

De brandweer heeft natuurlijk mooie wagens om te laten zien en dat doen ze ook. Op het parkeerterrein staan een blusvoertuig, een hoogwerker en een grootwatertransport. Ook het nieuwe hulpverleningsvoertuig is te bezichtigen. Het voertuig is zo nieuw, dat het nog niet eens gebruikt wordt als de brandweer op pad gaat om een brand te blussen of te helpen bij een ongeluk. Ze kijken namelijk eerst of alles het goed doet en dan pas wordt hij echt gebruikt.

Demonstratie

De brandweer is er dus niet alleen om branden te blussen, maar moet ook vaak helpen bij ongelukken. Wat ze dan moeten doen laten ze zien tijdens een demonstratie.

Op het parkeerterrein wordt nagespeeld dat er een ongeluk is gebeurd en dat er een kind vast zit in een auto. De brandweer moet het kind bevrijden. Ook de ambulance helpt daarbij. De demonstratie wordt twee keer gegeven: om 12.30 uur en om 14.00 uur.

Spuiten

En heb je altijd al eens willen voelen hoe dat is om brandweerman of brandweervrouw te zijn, dan krijg je nu de kans. Je mag namelijk ook zelf met de brandweerspuit spuiten. Als je de spuitopdracht goed doet, krijg je een beloning. Maar je zal zien dat het lastiger is dan je denkt...

laaste verandering: september 15, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie