Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mega Truck Festival: 1.500 truckers naar de Flevopolder

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

1.500 TRUCKERS NAAR DE FLEVOPOLDER

Honderden vrachtwagens rukken in het weekend van 23 en 24 september op naar de Flevopolder voor het Mega Truck Festival. Ondanks de problemen rond de dieselprijs hebben de truckers zich massaal opgegeven voor dit grootse evenement op het attractiepark SixFlags Holland in Lelystad. Het is voor het eerst dat een groot truckersfestival op het 450.000 vierkante meter grote evenemententerrein van attractiepark SixFlags wordt gehouden.

In verband met de grote drukte die wordt verwacht zijn er extra maatregelen genomen om de doorstroming van het verkeer zoveel mogelijk te waarborgen. De vrachtwagens worden via speciale marshalls in colonnes richting SixFlags gedirigeerd, waarbij de stroom auto¹s al op donderdagavond op gang komt. Dan worden de trucks, al dan niet met oplegger, in grote groepen naar Six Flags Holland gestuurd, waarbij wordt getracht het overige verkeer zoveel mogelijk ongestoord doorgang te laten vinden. Het overgrote deel van de honderden wagens komt evenwel op vrijdagavond naar Biddinghuizen. Op dat moment is alles erop gericht om de vrachtwagens zo vlot mogelijk door te laten gaan en dat zal gebeuren in groepen van tientallen
trucks. Ieder kwartier komt er een groep wagens het attractiepark binnenrollen.
De laatste colonnes trucks komen zaterdagochtend tussen 06.00 en 09.00 uur binnen. Getracht wordt die groepen zo stipt op schema binnen te loodsen, dat

de stroom bezoekers die daarna richting Six Flags Holland komt, daarvan geen last zal hebben.

De verwachtingen voor het eerste Mega Truck Festival zijn hoog gespannen. Naast de ruim 1.500 vrachtwagens die centraal staan bij het evenement wordt erop gerekend dat vele duizenden bezoekers de weg naar dit eerste festival zullen weten te vinden.

Het Mega Truck Festival, dat wordt gepresenteerd door hoofdsponsor Routiers Restaurants, in samenwerking met transportverzekeraar ABW uit Dordrecht en het toonaangevende truckersmagazine Truckstar, biedt een scala aan activiteiten. De meest bijzondere trucks krijgen speciale aandacht, er is een
aantrekkelijk showprogramma met onder meer Henk Wijngaard en er worden wedstrijden gehouden.

Voor de bezoekers is er een aantrekkelijk kijk- en doeprogramma, met onder andere een oldtimershow met de meest mooie historische trucks. Verder is er een transportmarkt met alles op het gebied van accessoires, miniaturen en onderdelen. De verkiezing mooiste truck geeft de trucker de mogelijkheid zijn robuuste en stoere vrachtwagen te laten onderwerpen aan het kritische oog van een deskundige jury. Bij deze verkiezing zijn er verschillende categorieën.
Shows, behendigheidswedstrijden, sprints en een truck-trial completeren het geweldige Mega Truck Festival.

Infolijn: 0165-503554 of surf naar www.vdbpromotions.nl Openingstijden: zaterdag 10.00-24.00 uur en zondag 10.00-18.00 uur Bezoekers hebben tegen een speciaal combitarief van fl 32,50 toegang tot zowel het Mega Truck Festival als het attractiepark Six Flags Holland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie