Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motorrijders demonstreren tegen rekeningrijden

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MOTORRIJDERS ACTIE GROEP

Persbericht - 15 september 2000

MOTORRIJDERS DEMONSTREREN OP ZATERDAG 23 SEPTEMBER

Heel Nederland is in de ban van de protesten van de transportsector, maar dit is zeker niet het enige protest dat momenteel klinkt. Ook motorrijders zullen volgende week zaterdag massaal naar Den Haag optrekken.

Op zaterdag 23 september 2000 organiseert de Motorrijders Actie Groep (MAG) niet één, maar zelfs drie Demoruns naar Den Haag, om te protesteren tegen het voornemen van minister Netelenbos om ook motorrijders onder het rekeningrijden te laten vallen.

Vanaf drie verschillende vertrekpunten (Amsterdam, Utrecht en Rotterdam) rijden naar verwachting tussen de 20 en 25 duizend motorrijders naar Den Haag, waar op het Malieveld de eindmanifestatie wordt gehouden. Sprekers aldaar zijn o.a. de Tweede-Kamerleden Harry van Bommel (SP) en Wim van de Camp (CDA).

Voor de vier grote steden heeft de MAG bewust gekozen, want dit zijn de steden die als eerste zullen worden omringd door tolpoorten. De MAG is ervan overtuigd dat de motorfiets een deel van de oplossing is en niet van het probleem.

De MAG verwacht een zeer grote opkomst van motorrijders en daarom is door de organisatie bewust gekozen voor een publieksvriendelijke actie. Door de demonstratie te organiseren op een zaterdag hopen wij de overlast voor onze mede-weggebruikers tot een minimum te beperken.

Vertrekpunt Amsterdam
Esso-station aan de A8 van Zaandam naar Amsterdam. Vanuit Amsterdam: A8, afslag Zaandam (op Knooppunt Zaandam) na ca. 1 km op rotonde terug richting Amsterdam A8. We verzamelen hier vanaf 10.00 uur en vertrekken om 12.00 uur gezamenlijk naar Den Haag.

Vertrekpunt Rotterdam
Shell-station Portland aan de A15 van Hoogvliet naar Ridderkerk. We verzamelen hier vanaf 10.00 uur en vertrekken om 12.00 uur gezamenlijk naar Den Haag.

Vertrekpunt Utrecht
Shell-station Hellevliet aan de A12, net na Utrecht richting Den Haag. We verzamelen hier vanaf 10.00 uur en vertrekken om 12.00 uur gezamenlijk naar Den Haag.

Bel voor meer informatie 058-2134478 of kijk op internet: www.mag-nl.org

EINDE BERICHT

Noot voor de reactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie