Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijwillige autovrije zondag in Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

24 september 2000: vrijwillige autovrije zondag in Doetinchem

Net als in 89 andere gemeenten in Nederland vinden er op 24 september 2000 in Doetinchem allerlei activiteiten plaats in het kader van een vrijwillige autovrije zondag. Die dag organiseren Milieudefensie en Landelijk Overleg Autovrije Zondag (LAOZ) namelijk voor de tweede keer een landelijke autovrije zondag. Milieudefensie en LOAZ hopen dat gemeentebesturen, buurtcomités, winkeliersverenigingen en anderen door deze dag geprikkeld worden om te zoeken naar creatieve oplossingen voor verkeersproblemen en dat er maatregelen worden genomen om het autogebruik terug te dringen uit de woonomgeving.

Activiteiten in Doetinchem
Onderstaande activiteiten laten zien dat er redenen genoeg zijn om de auto op 24 september een dagje te laten staan!

· Fietstocht rust en ruimte, daar moeten we zuinig op zijn naar Duiven met (eventueel) een bezoek aan een
gemeenschapsmanifestatie en langs het nieuwe Groene Grens monument. De tocht is 63 km lang (verkorte route 45 km) en start om 10.30 uur bij VVV Doetinchem (Walmolen). Organisatie: Stichting Behoud Kemnade en Waalse Water en VVV Doetinchem. Van tevoren reserveren bij VVV Doetinchem (0314-323355) of bij E. Visscher-Endeveld (0315-341052). Een route (voor max. twee deelnemers) kost f 7,50, inclusief een verrassing. De opbrengst is bestemd voor natuurbescherming.

· Kinderfietstocht Betrap de natuur. Bij het VVV-kantoor (geopend van 10.00 tot 16.00 uur) kunt u NME-doetassen huren. Deze speciale fietstas bevat een fietsroute van ca. 20 km. met onderweg leuke, leerzame opdrachten en allerlei instrumenten om de natuur te onderzoeken. Ter afsluiting ontvangt u een leuk souvenir. Vooraf reserveren bij VVV Doetinchem, huur van de tas bedraagt f 15,00 (legitimatie verplicht).

· Verklaring 24 september tot Autovrije Zondag door wethouder van milieu, de heer H. Wubbels om 12.00 uur bij VVV Doetinchem (Walmolen).

· Tussen 12.00 en 16.00 uur staan er bij VVV Doetinchem 8-persoons fietsen klaar om een tocht mee door het centrum te maken. Bij terugkomst krijgt u een verrassing van de horeca. Deze activiteit is gratis en wordt aangeboden door Ondernemers Vereniging Doetinchem.

· Tussen 12.00 en 16.00 uur organiseren Jongerenvereniging Plutus en IJsvereniging Doetinchem 96 diverse skate- en skeeleractiviteiten op de openbare weg, zoals techniekles (remmen en vallen) en bij voldoende goed weer ook wedstrijdjes. Er zijn routes verkrijgbaar voor een tocht die op eigen gelegenheid gereden kan worden (verschillende afstanden). Er komen ook een ramp en funbox. Locatie: plein voor stadhuis, Terborgseweg (tussen Raadhuisstraat en Spinbaan), Raadhuisstraat (tussen IJsselkade en Plantsoenstraat) en IJsselkade. Deze wegen worden afgezet. Reserveren voor de techniekles, de wedstrijdjes en de tocht bij VVV Doetinchem is wenselijk.

· Bekijk de stad eens met andere ogen. O.l.v. een gids van het Gilde maakt u een wandeling langs het muurhuisje, overblijfselen van de stadsmuur, het Staring Instituut, de Catherinakerk en de Gasthuiskerk. De wandeling start om 13.30 uur bij VVV Doetinchem. Reserveren is noodzakelijk. Kosten: f 3,50 p.p., kinderen tot 12 jaar f 1,00.

· IVN afd. De Oude IJsselstreek organiseert natuurwandelingen onder leiding van een natuurgids door het centrum van Doetinchem (langs de natuur die in de stad groeit) of langs de Wehlse beek. Vertrektijd/-punt: stadswandeling om 14.00 uur bij VVV Doetinchem en wandeling langs Wehlse beek om 14.00 uur bij Sporthal De Bongerd. U kunt zich van tevoren opgeven bij VVV Doetinchem. Een vrijwillige financiële bijdrage is welkom.

· Op 24 september 2000 kunt u voor één piek een enkele reis krijgen in onderstaande buslijnen van Syntus: lijn 23 (Doetinchem Borculo), lijn 24 (Doetinchem s Heerenberg), lijn 27 (Doetinchem Gendringen), lijn 27 (Doetinchem Arnhem, tot Doesburg halte Kraakselaan), lijn 52 (Doetinchem Vorden), lijn 74s (Doetinchem Groenlo) en lijn 252 (Doetinchem Zutphen).
Voorwaarde is dat u bij één van de centrumhaltes (of vervangende haltes) in Doetinchem opstapt. De piekkaarten zijn alleen verkrijgbaar in de bus bij de buschauffeur. Overstappen op een andere lijn is niet toegestaan, de piekkaart geldt niet in de Syntus trein.

Meer informatie
Voor informatie over de landelijke autovrije zondag kunt u bellen met Milieudefensie, (020) 6262620 of kijken op internet: www.autovrijezondag.nl.

Voor informatie over de autovrije zondag in Doetinchem kunt u bellen met mevrouw Kroon van de afdeling milieu, tel. (0314) 377429.

Voor informatie over het reizen met het openbaar vervoer kunt u bellen: (0900) 9292 (fl. 0,75 per minuut) of met Syntus (0314 350111) of via de internet-site www.syntus.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie