Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Middagwandeling over Stadskweektuin gemeente Haarlem

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Ter Kleef houdt middagwandeling over Stadskweektuin

"De tuin in de herfst"

Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef houdt op zondag 24 september vanaf 14.00 uur een wandeling over de Stadskweektuin, Kleverlaan 9. Tijdens de wandeling is er speciale aandacht voor vruchtdragende bomen. Ook zijn er planten te zien die in de herfst bloeien.

Voor de laatste keer dit jaar bestaat de mogelijkheid om met een gids een wandeling over de Stadskweektuin te maken. Het thema is "De tuin in de herfst". Door een weloverwogen plantenkeuze kan de tuin het hele jaar aantrekkelijk zijn. Elk seizoen heeft zijn charmes, zo ook de herfst. Niet alleen door de spectaculaire bladverkleuring van sommige gewassen, maar ook door de plantensoorten die juist in de herfst tot bloei komen.

Vruchten

Tijdens de herfstwandeling krijgen vooral de vruchten van heesters en bomen veel aandacht. Ze zijn door hun vorm, kleur en formaat vaak erg bijzonder. Zo voert de wandeling langs een plek waar een meelbes en een lijsterbes met elkaar de strijd aangaan om de rijkste vruchtdracht.

Kruidenlaag

Maar het zijn niet alleen de houtige gewassen die de herfst tot een zeer aantrekkelijk jaargetijde maken. De kruidenlaag doet ook nog mee. Onder de Mispel staan wilde cyclaampjes. Ze bloeien nog volop. In de borders zorgt een laatbloeiende blauwe monnikskap nog voor wat kleur.

Aanmelden

Geïnteresseerden dienen zich uiterlijk vrijdag 22 september aan te melden bij het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon 023- 5114640. De deelnemers kunnen zich vervolgens op zondag 24 september iets voor 14.00 uur verzamelen op het voorterrein van de Stadskweektuin. De excursie duurt circa anderhalf uur en de kosten bedragen vijf gulden per persoon. Na afloop is er een kopje koffie of thee (bij de prijs inbegrepen).

20 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie