Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autovrije zondag ook in gemeente Houten

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

24 september autovrije zondag

woensdag 20 september 2000 - Bron: Gemeente Houten

Op zondag 24 september draagt Houten zijn steentje bij aan de tweede landelijke autovrije zondag. Een aantal actieve Houtenaren heeft diverse activiteiten georganiseerd om duidelijk te maken dat het leven zonder autoverkeer aangenaam is. Het zal geen verbazing wekken dat de nadruk bij deze activiteiten in onze gemeente op fietsen is gelegd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om onder leiding van voormalig gemeentesecretaris Wim Haan per fiets een ontdekkingsreis langs alle fietstunnels in Houten te maken. De rit, die om 15.00 uur op Het Rond begint, duurt ongeveer twee uur.
Wie landgoed Wickenburg eens op een andere manier wil beleven, geeft zich via telefoonnummer 6011951 op voor een wandeling met beeldend kunstenaar Marijn te Kolsté. Volgens de plaatselijke autovrije-zondagorganisatie is Te Kolsté in staat deelnemers de ruimte anders te doen beleven. Ook gemeentehistoricus Otto Wttewaall verzorgt een rondleiding op Wickenburg. Tijdens deze wandeling vertelt hij liefhebbers over de historie van het huis en de tuin van het landgoed. Nog meer wandelmogelijkheden. Want wie geïnteresseerd is in de natuur, kan met bioloog Bert van der Houwen op stap. Vertrek: 14.30 uur vanaf Het Rond.
Het Rond is voor de gelegenheid vanaf 14.00 uur autovrij. Op het plein kan de sportieve strijd met kampioenen van schaakclub Houten worden aangegaan, terwijl leden van Ars Peintura bezoekers de fijne kneepjes van het straattekenen bijbrengen. Heel de middag kan worden gebruikt om fietsen zo mooi mogelijk te versieren, waarna het eindresultaat om 17.00 uur in een optocht aan het publiek kan worden getoond. Sneltekenaars, dieren van de kinderboerderij, jongleurs en straatmuzikanten maken de middag compleet.
Tegen zessen vermeldt het programma een gezamenlijke picknick op het plein. Hiervoor kan iedereen zijn of haar eigen stoeltje en boterhammen meenemen. Na de maaltijd wordt rond zeven uur bij de Imkersplas de autovrije zondag muzikaal en poëtisch afgesloten. Tot negen uur kan het publiek bij het water luisteren naar bijdragen van bekend en onbekend Houtens talent.
De autovrije zondag moet een dag worden waarop de lucht weer fris is. Een dag waarop de stilte weer te horen is. Eén dag de auto laten staan waardoor de rust op straat terugkeert.

Ook de provincie Utrecht en het Bestuur Regio Utrecht leveren een bijdrage aan de autovrije zondag. Alle houders van een bus- en/of tram-abonnement met een centrumzone binnen de provincie, en houders van een OV-jaarkaart of OV-Studentenweekendkaart mogen op 24 september gratis binnen de gehele provincie Utrecht reizen. Bovendien mag er nog iemand gratis met de abonnementhouder mee. Die reisgenoot moet dan wel gebruikmaken van de bon in de folder die verkrijgbaar is de bussen en trams van ConneXXion en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie