Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen tevreden na snelle warm-up Indianapolis

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Jos uiterst tevreden na snelle warm-up

Op een vochtig Indianapolis werd om 8.30 uur plaatselijke tijd de warm-up verreden. Het regende niet, maar volgens de meest recente voorspellingen worden gedurende de hele dag buien verwacht. Jos was een van de eersten die de baan op wilden gaan, maar bij het doven van het rode licht aan het einde van de pitstraat sloeg zijn motor af. Zijn Arrows moest opnieuw gestart worden, waarna hij zichzelf naar een mooie zesde tijd reed. Hiermee was hij een halve seconde sneller dan De la Rosa, die de negende tijd reed. Snelsten waren David Coulthard en Mika Hakkinen, terwijl Schumacher de derde tijd reed. Hij was een van de weinigen die aan het einde van de warm-up nog even met droogweerbanden probeerde te rijden, maar hiermee wist hij zijn tijd niet meer te verbeteren.
Direct na de warm-up kregen we te horen dat Jos uitermate tevreden was met de door Bridgestone geleverde regenbanden, en Jos ziet de race erg positief tegemoet. Een goed raceresultaat moet met de huidige setup zeker tot de mogelijkheden behoren.

24
september
2000

Briatore verliest zijn geduld

Het heeft er alle schijn van dat Flavio Briatore zijn geduld verloren heeft nadat Giancarlo Fisichella zich slechts als 15e voor de Amerikaanse Grand Prix kon kwalificeren, vier plaatsen achter teamgenoot Alexander Wurz. "Het resultaat vandaag belicht het verschil tussen onze twee rijders" zei hij. "Alex heeft zich duidelijk helemaal op deze race geconcentreerd en heeft voordat hij naar Indianapolis vertrok elk facet bestudeerd. Giancarlo prefereerde het om geheel op zijn talenten te vertrouwen maar helaas is dat geen vervangmiddel voor hard werken". Afgelopen vrijdag beschadigde Fisichella zijn auto toen hij met een bandenstapel in aanraking kwam. Hierdoor verloor hij veel tijd om de nieuwe baan te leren kennen. Fisichella heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk; in België had hij een crash in de warm-up en bij een test op het circuit van Monza drie dagen na de Grand Prix van België ging hij wederom onderuit, deze keer omdat de remmen weigerden. Bij de Italiaanse Grand Prix finishte hij op een 11e plaats. Wurz daarentegen scoorde met zijn vijfde plaats in Italië zijn eerste punten van dit jaar. Het is duidelijk dat Giancarlo Fisichella weinig vertrouwen in zijn Benetton heeft. Technisch directeur Pat Symonds verklaarde dat "Giancarlo schijnt dit parcours niet te begrijpen, misschien is dit een resultaat van zijn fout afgelopen vrijdag waardoor hij veel tijd verloor, maar zelfs dan is zijn langzame tijd niet te begrijpen". Goede tijden slechte tijden dus bij Benetton. Toch heeft het vaak meer positief resultaat wanneer een heel team achter zijn rijder staat in plaats van hem af te kraken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie