Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 24 september 2000
16:15 zondag 24 september 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

EMMEN
Bromfietser breekt heup
Zaterdagmiddag tegen 14.45 uur reed een 69-jarige man uit Emmen met zijn scooter over de Smaragddreef. Hij kwam daar ten val, en brak zijn rechterheup.

SLEEN
Aanrijding met letsel
Op de kruising van de Tuinweg en de Molenesweg zijn zondagmiddag tegen 13.30 uur drie mensen gewond geraakt. Een 38-jarige man uit Noord Sleen stak de Molenesweg over en zag de auto van een 65-jarige man uit Sleen over het hoofd. Beide auto's botsten tegen elkaar. Beide bestuurders zijn met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De 64-jarige echtgenote van de man uit Sleen eveneens. De brandweer heeft het dak van deze auto verwijderd, om haar vanwege de nekklachten rechtstandig uit de auto te kunnen halen.

ALCOHOL IN HET VERKEER
Diverse bestuurders in Drenthe zijn het afgelopen etmaal bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol.
RODEN
Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur reed een 18-jarige bromfietser uit Leek over de Leeksterweg. Hij scoorde 365 bij de ademtest, ongeveer 0,85 promille.
Zaterdagnacht omstreeks 4.45 uur reed een 50-jarige vrouw uit Roden met haar auto over de Leeksterweg. Zij blies 285, ongeveer 0,65 promille.
MEPPEL
Zondagochtend rond 6.15 uur reed een 22-jarige bromfietser uit Vinkenbuurt over het Bleekerseiland, met ruim 1 promille in zijn bloed.
Zaterdagmiddag tegen 15.00 uur reed een 32-jarige man uit Nijmegen met zijn auto over A-28. Hij blies 645, bijna 1,5 promille. Een rijbewijs kon hij niet tonen; dat was twee maanden geleden al ongeldig verklaard.
Zaterdagnacht om 4.00 uur reed een 21-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Paradijsweg. Hij scoorde 425, bijna 1 promille. Alle bestuurders kregen een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

HOOGEVEEN
Ontvluchte arrestant met gestolen auto opgepakt Zaterdagnacht tegen 2.00 uur controleerde de politie in Staphorst een personenauto met daarin 3 jongens uit Meppel, 2 van 16 en een van 17 jaar. De ene 16-jarige bleek de auto zaterdagavond in Hoogeveen te hebben gestolen.
Deze jongeman was vrijdagavond in Hoogeveen aangehouden toen hij werd aangetroffen in het bezit van een gestolen bromfiets. Hij werd ingesloten in het politiebureau, en is daar in verzekering gesteld. Zaterdagavond zag hij kans om vanaf de luchtplaats van het bureau te ontsnappen. Vervolgens pikte hij in Hoogeveen een auto vanaf de De Ruyterstraat, en reed ermee naar Meppel. Daar haalde hij twee kameraden op en reed met de gestolen auto richting Zwolle. Zover kwam hij niet, omdat hij in Staphorst door de politie van de weg werd gehaald. Inmiddels zit hij weer vast op het bureau in Hoogeveen. De twee medepassagiers zijn weer op vrije voeten gesteld nadat ze zijn verhoord.

KLAZIENAVEEN
Verdachte inbraak aangehouden
Zondagochtend zag een getuige een man lopen tussen geparkeerde vrachtauto's aan de Pollux, en even later hoorde hij een alarm afgaan. De man belde de politie, en gaf het signalement en de looprichting van de verdachte. Deze kon even later in de buurt worden aangehouden. De verdachte, een 29-jarige man uit het Duitse Braunschweig, is ingesloten. Bij de vrachtauto werd een verbroken portierslot aangetroffen. Of er iets is weggenomen is nog niet duidelijk.

EMMEN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is in de Frielingstraat een auto opengebroken. De eigenaar, een 29-jarige man uit Emmen, mist zijn radio met boxen en versterker, en ongeveer 16 cd's.

ASSEN
Auto-inbraak
Zondagochtend tussen half tien en half elf is een auto aan de Sleutelbloemstraat opengebroken. Een ruit werd vernield. Uit de auto, eigendom van een man uit Barneveld, verdween een radardetector.

ASSEN
Snelkraak
Zaterdagnacht even na middernacht is een snelkraak gepleegd bij een winkel aan het Koopmansplein. Een raam aan de zijkant bleek vernield te zijn, en in de winkel is een hoeveelheid sieraden en horloges gestolen.

SMILDE
Inbraak tankstation
Zaterdagnacht omstreeks 1.30 uur is ingebroken in het tankstation aan de Hoofdweg. Een raam van de toegangsdeur bleek te zijn ingeslagen. Uit de shop is een aantal telefoonkaarten gestolen en een hoeveelheid rookartikelen.

HAVELTE
Inbraak VVV-kantoor
Bij een inbraak zaterdagnacht in het kantoor aan de Dorpsstraat is een hoeveelheid postzegels en een aantal VVV-bonnen gestolen. De voordeur bleek te zijn opengebroken.

VEENOORD
Drank gestolen
Zaterdagnacht is een ruit vernield van een winkel aan de Middenweg. Via het kapotte raam is een hoeveelheid sterke drank en bier gestolen. Hoeveel is nog niet precies bekend.

HOOGEVEEN
Vernielingen gemeentehuis
Zaterdagmiddag werd na een alarmmelding ontdekt dat diverse ruiten van de toegangsdeur van het gemeentehuis waren gesneuveld. Vervolgens bleken ook binnen vernielingen te zijn aangericht. Op de afdeling Sociale Dienst zijn ruiten vernield, en een aantal computers, telefoons en printers zijn kapotgeslagen. De schade wordt geschat op ongeveer 100.000 gulden.

EMMEN
Vernielingen winkelcentrum Emmerhout
Zaterdagnacht zijn in het winkelcentrum ruiten vernield van enkele winkels. Een kapperszaak en een handwerkzaak zijn gedupeerd. Terwijl de politie ter plekke was vanwege deze melding is een spiegel van een politieauto vernield.

RODEN
Aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht zijn bij enkele vechtpartijen in totaal 5 mensen aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Eelde en Roden, en drie mannen uit Groningen tussen de 19 en 25 jaar. Een onderzoek naar de aanleiding en de eventuele samenhang loopt nog, en naar het aandeel van de betrokkenen. Een persoon, gegevens onbekend, zou met een bierglas in het gezicht zijn gestoken. Ook is bij de schermutselingen een ambulance vernield.

ZEIJEN
Gewapende overval
Zaterdagnacht om 3.30 uur is een gewapende overval gepleegd op een café aan de Hoofdstraat. Omstreeks die tijd bevinden zich vijf mensen in het café. Er komt een man binnen met een bivakmuts op en een pistool, die geld eist. De eigenaar van het café doet onder de bedreiging van het vuurwapen een hoeveelheid papiergeld in een plastic tas, die de overvaller aangeeft. De andere aanwezigen moeten op de grond gaan liggen. Nadat hij geld heeft gekregen maakt de overvaller zich uit de voeten. De overvaller is een ongeveer 20-jarige man. Hij droeg een rood houthakkersoverhemd, daarover een zwart jack, en een zwarte broek.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie