Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 24 september 2000
16:15 zondag 24 september 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

EMMEN
Bromfietser breekt heup
Zaterdagmiddag tegen 14.45 uur reed een 69-jarige man uit Emmen met zijn scooter over de Smaragddreef. Hij kwam daar ten val, en brak zijn rechterheup.

SLEEN
Aanrijding met letsel
Op de kruising van de Tuinweg en de Molenesweg zijn zondagmiddag tegen 13.30 uur drie mensen gewond geraakt. Een 38-jarige man uit Noord Sleen stak de Molenesweg over en zag de auto van een 65-jarige man uit Sleen over het hoofd. Beide auto's botsten tegen elkaar. Beide bestuurders zijn met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De 64-jarige echtgenote van de man uit Sleen eveneens. De brandweer heeft het dak van deze auto verwijderd, om haar vanwege de nekklachten rechtstandig uit de auto te kunnen halen.

ALCOHOL IN HET VERKEER
Diverse bestuurders in Drenthe zijn het afgelopen etmaal bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol.
RODEN
Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur reed een 18-jarige bromfietser uit Leek over de Leeksterweg. Hij scoorde 365 bij de ademtest, ongeveer 0,85 promille.
Zaterdagnacht omstreeks 4.45 uur reed een 50-jarige vrouw uit Roden met haar auto over de Leeksterweg. Zij blies 285, ongeveer 0,65 promille.
MEPPEL
Zondagochtend rond 6.15 uur reed een 22-jarige bromfietser uit Vinkenbuurt over het Bleekerseiland, met ruim 1 promille in zijn bloed.
Zaterdagmiddag tegen 15.00 uur reed een 32-jarige man uit Nijmegen met zijn auto over A-28. Hij blies 645, bijna 1,5 promille. Een rijbewijs kon hij niet tonen; dat was twee maanden geleden al ongeldig verklaard.
Zaterdagnacht om 4.00 uur reed een 21-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Paradijsweg. Hij scoorde 425, bijna 1 promille. Alle bestuurders kregen een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

HOOGEVEEN
Ontvluchte arrestant met gestolen auto opgepakt Zaterdagnacht tegen 2.00 uur controleerde de politie in Staphorst een personenauto met daarin 3 jongens uit Meppel, 2 van 16 en een van 17 jaar. De ene 16-jarige bleek de auto zaterdagavond in Hoogeveen te hebben gestolen.
Deze jongeman was vrijdagavond in Hoogeveen aangehouden toen hij werd aangetroffen in het bezit van een gestolen bromfiets. Hij werd ingesloten in het politiebureau, en is daar in verzekering gesteld. Zaterdagavond zag hij kans om vanaf de luchtplaats van het bureau te ontsnappen. Vervolgens pikte hij in Hoogeveen een auto vanaf de De Ruyterstraat, en reed ermee naar Meppel. Daar haalde hij twee kameraden op en reed met de gestolen auto richting Zwolle. Zover kwam hij niet, omdat hij in Staphorst door de politie van de weg werd gehaald. Inmiddels zit hij weer vast op het bureau in Hoogeveen. De twee medepassagiers zijn weer op vrije voeten gesteld nadat ze zijn verhoord.

KLAZIENAVEEN
Verdachte inbraak aangehouden
Zondagochtend zag een getuige een man lopen tussen geparkeerde vrachtauto's aan de Pollux, en even later hoorde hij een alarm afgaan. De man belde de politie, en gaf het signalement en de looprichting van de verdachte. Deze kon even later in de buurt worden aangehouden. De verdachte, een 29-jarige man uit het Duitse Braunschweig, is ingesloten. Bij de vrachtauto werd een verbroken portierslot aangetroffen. Of er iets is weggenomen is nog niet duidelijk.

EMMEN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is in de Frielingstraat een auto opengebroken. De eigenaar, een 29-jarige man uit Emmen, mist zijn radio met boxen en versterker, en ongeveer 16 cd's.

ASSEN
Auto-inbraak
Zondagochtend tussen half tien en half elf is een auto aan de Sleutelbloemstraat opengebroken. Een ruit werd vernield. Uit de auto, eigendom van een man uit Barneveld, verdween een radardetector.

ASSEN
Snelkraak
Zaterdagnacht even na middernacht is een snelkraak gepleegd bij een winkel aan het Koopmansplein. Een raam aan de zijkant bleek vernield te zijn, en in de winkel is een hoeveelheid sieraden en horloges gestolen.

SMILDE
Inbraak tankstation
Zaterdagnacht omstreeks 1.30 uur is ingebroken in het tankstation aan de Hoofdweg. Een raam van de toegangsdeur bleek te zijn ingeslagen. Uit de shop is een aantal telefoonkaarten gestolen en een hoeveelheid rookartikelen.

HAVELTE
Inbraak VVV-kantoor
Bij een inbraak zaterdagnacht in het kantoor aan de Dorpsstraat is een hoeveelheid postzegels en een aantal VVV-bonnen gestolen. De voordeur bleek te zijn opengebroken.

VEENOORD
Drank gestolen
Zaterdagnacht is een ruit vernield van een winkel aan de Middenweg. Via het kapotte raam is een hoeveelheid sterke drank en bier gestolen. Hoeveel is nog niet precies bekend.

HOOGEVEEN
Vernielingen gemeentehuis
Zaterdagmiddag werd na een alarmmelding ontdekt dat diverse ruiten van de toegangsdeur van het gemeentehuis waren gesneuveld. Vervolgens bleken ook binnen vernielingen te zijn aangericht. Op de afdeling Sociale Dienst zijn ruiten vernield, en een aantal computers, telefoons en printers zijn kapotgeslagen. De schade wordt geschat op ongeveer 100.000 gulden.

EMMEN
Vernielingen winkelcentrum Emmerhout
Zaterdagnacht zijn in het winkelcentrum ruiten vernield van enkele winkels. Een kapperszaak en een handwerkzaak zijn gedupeerd. Terwijl de politie ter plekke was vanwege deze melding is een spiegel van een politieauto vernield.

RODEN
Aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht zijn bij enkele vechtpartijen in totaal 5 mensen aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Eelde en Roden, en drie mannen uit Groningen tussen de 19 en 25 jaar. Een onderzoek naar de aanleiding en de eventuele samenhang loopt nog, en naar het aandeel van de betrokkenen. Een persoon, gegevens onbekend, zou met een bierglas in het gezicht zijn gestoken. Ook is bij de schermutselingen een ambulance vernield.

ZEIJEN
Gewapende overval
Zaterdagnacht om 3.30 uur is een gewapende overval gepleegd op een café aan de Hoofdstraat. Omstreeks die tijd bevinden zich vijf mensen in het café. Er komt een man binnen met een bivakmuts op en een pistool, die geld eist. De eigenaar van het café doet onder de bedreiging van het vuurwapen een hoeveelheid papiergeld in een plastic tas, die de overvaller aangeeft. De andere aanwezigen moeten op de grond gaan liggen. Nadat hij geld heeft gekregen maakt de overvaller zich uit de voeten. De overvaller is een ongeveer 20-jarige man. Hij droeg een rood houthakkersoverhemd, daarover een zwart jack, en een zwarte broek.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...