Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kevin Strijbos ster van vijfde ONK Motocross

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Open Nederlands Kampioenschap 5
Oss, Nederland
Motocross 24 september 2000

Kevin Strijbos de ster van de vijfde ONK Motocross!

Oss - De zege was niet voor Kevin Strijbos maar hij was wel de smaakmaker van Oss. De 15-jarige Belg kende beide manches een slechte start maar reed zich naar een prachtige vijfde en vierde plaats. De zege was voor de Zuid-Afrikaan Langston die de kampioenschap ook ruim leidt.

Training
De zesde plaats was voor Kevin geen rede tot vreugde, hij had zelf meer verwacht vandeze tijdtrainin. De teammanager, Gert Jan Bonenberg, was wel tevreden met deze tijd. " Hij heeft een goede startplaats en dat is hier erg belangrijk."


1e manche
In het middenveld begon Kevin aan zijn eerste manche op het prachtige circuit van Oss. Ondanks de problemen in het begin van de wedstrijd kwam de rijder uit Wuustwezel op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Toen het juiste tempo na zo'n twee ronde werd gevonden ging het erg goed met hem. Halverwege de wedstrijd kwam hij aan bij een groepje met Laurense, Strik, Vd Berg Oosterhout en Van Hastenberg. De laatste rijder wist tot in de laatste ronde voor Kevin te blijven maar moest daarna toch zijn meerdere erkennen in de Belg. Met een prachtige vijfde plaats sloot hij zijn eerste wedstrijd van de dag dan ook af.


2e manche
De start van Kevin was nu iets beter waardoor hij net binnen de top 10 uit de eerste ronde wist te komen. Daarna ging het tempo snel omhoog waardoor hij halverwege de manche de strijd opende op Breugelmans. Deze leek heel lang te snel te zijn voor de YAMAHA-rijder maar niets was minder waar. Met nog twee ronden te gaan ging Kevin voorbij aan zijn landgenoot om zelfs de strijd aan te gaan met de op de derde plaats rijdende Strik. Deze liet zich echter niet meer pakken door de Bonenberg-rijder. "Jammer dat ik het podium niet meer kon halen, ik ben toch wel tevreden maar de volgende keer gaan we voor een podiumplaats." Sprak de nieuwste motocross-ster van Belgie.

Volgende keer
De volgende wedstrijd staat volgende week al op de kalender. De zesde wedstrijd wordt verreden op het circuit van Holten. Hopelijk kan Kevin daar verder de top 10 binnen rijden.

Uitslag ONK5 Oss 125cc:

1e manche 2e manche

1 G Langston Z-A KTM 1 G Langston Z-A KTM

2 E Eggens NL YAMAHA 2 E Eggens NL YAMAHA

3 S Breugelmans B YAMAHA 3 G Strik NL KTM

4 M de Reuver NL Suzuki 4 K Strijbos B YAMAHA

5 K Strijbos B YAMAHA 5 S Breugelmans B YAMAHA
Tussenstand 125cc na 5 van de 7 wedstrijden:

1 Grant Langston Z-A KTM Champ KTM Team 288

2 Marc de Reuver NL Suzuki Team CARE Innovation/Suzuki 218
3 Sven Breugelmans B YAMAHA JB MX Racing Team 214 9 Kevin Strijbos B YAMAHA Bonenberg Racing Team 158

Door: Steven van Kempen/KEMCO

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie