Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verstappen valt uit in Indianapolis, Schumacher wint

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Schumacher zet grote stap in richting wereldtitel

Michael Schumacher heeft op overtuigende wijze de eerste Amerikaanse Grand Prix sinds 1991 op zijn naam geschreven. Hiermee hernam hij de leiding in het wereldkampioenschap, zodat hij nu met twee wedstrijden te gaan een riante voorsprong van acht punten heeft op Mika Häkkinen. Rubens Barrichello zorgde met zijn tweede plaats voor een mooie 1-2. Jos Verstappen spinde na sterk gereden te hebben in de 35e ronde uit de wedstrijd, vermoedelijk door een probleem met de rembalans.

De Grand Prix begint om 13.00 uur plaatselijke tijd op een opdrogende baan. Alleen Johnny Herbert durft het aan om op droogweerbanden te vertrekken. David Coulthard en Giancarlo Fisichella vertrekken te vroeg, en moeten binnenkomen voor een stop-and-go-penalty. In de derde ronde is Jos opgeklommen naar een tiende plaats. David Coulthard ligt dan nog aan de leiding van de wedstrijd, en lijkt langzaam te rijden om Häkkinen, die dan derde ligt, dichterbij Schumacher te laten komen. In de zesde ronde plaatst Schumacher een riskante - maar mooie - inhaalactie op Coulthard, waarna hij de wedstrijd leidt. In de zevende ronde komt Jos binnen voor droogweerbanden, waarna hij een mooi gevecht aangaat met Jacques Villeneuve. Dit wint Jos, waarna hij zesde ligt. Schumacher tot de 16e ronde door met zijn regenbanden. Zijn rondetijden zijn echter sneller dan de coureurs die hun regenbanden al kwijt zijn. Jos haalt hierna Diniz in, waarna hij vijfde ligt. Heinz-Harald Frentzen moet Jos' volgende slachtoffer worden.
Tot de 25e ronde blijft de strijd om de leiding spannend. In deze ronde valt Mika Häkkinen echter uit met een motorprobleem, en leidt Schumacher riant. Jos heeft een wat minder riante voorsprong op de coureur achter hem: Herbert zit een aantal ronden lang binnen één seconde. Als Herbert uiteindelijk in de 27e ronde de pits bezoekt, heeft Jos weer wat ademruimte, en kan hij Frentzen proberen te bereiken. In de 35e ronde is het echter over voor Jos: hij spint, en moet de strijd verlaten. De achterkant van de wagen brak uit, vermoedelijk door een naar achter gedraaide rembalans. Helaas kan ook Pedro de la Rosa geen punten voor het Arrows-team halen, aangezien hij in de 47e ronde zijn bolide op het rechte stuk moet stilzetten. In de 68e ronde beleeft Schumacher nog een groot moment: zijn Ferrari gaat in de rondte. Hij kan zijn weg echter vervolgen, en stelt de 42e Grand Prix-overwinning uit zijn carrière veilig. Als hij in Japan drie punten méér haalt dan Mika Häkkinen, kan hij nog vóór de laatste race in Maleisië zijn derde wereldtitel veiligstellen.

24
september
2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie