Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autovrije zondag in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 21 september 2000, no. 70

Autovrije zondag

Feest in de straat? Auto opzij

Feest in de straat? Dat kan alleen als er geen verkeer is. Waar moeten anders de feesttent, de disco, en de tapinstallatie staan? En de barbecue? En waar moeten de kinderen anders hun spelletjes doen? En waar moeten de stands van de rommelmarkt staan als het autoverkeer gewoon zou doorgaan? Nee, wie feest wil vieren doet het verkeer de straat uit, te beginnen met de auto.

Wielergala
Aanstaande zondag is er veel te doen in de straten van Eindhoven. De straten en pleinen waar iets te doen is zijn vrij van auto's, precies zoals tijdens de kermis. Zondag is ook de dag waarop het jaarlijkse Wielergala plaats vindt, traditioneel al een dag waarop de auto, inclusief het andere verkeer, in delen van het centrum plaats moet maken voor de wielerwedstrijd.

Dat alles betekent niet dat de Eindhovense wijken en buurten slecht bereikbaar zijn voor familie en kennissen die op bezoek komen, maar wel dat de bezoekers de auto niet pal voor de deur van het bezoekadres kwijt zullen kunnen. Het volledige programma van wat er in de diverse wijken is te doen staat afgedrukt in Groot Eindhoven van deze week.

In opdracht van de gemeente Eindhoven organiseren de VVV Eindhoven en Emilio de Vlam Producties deze autovrije zondag. Dat gebeurt ook in negentig andere Nederlandse steden. Het is voor de eerste keer dat Eindhoven aan deze dag meedoet.
In Europa worden al jaren autovrije dagen gehouden, dit keer op vrijdag 22 september. In Nederland is het een initiatief van het Landelijk Overleg Autovrije Zondag, LOAZ, en van Milieudefensie. Deze organisaties hebben de zondag gekozen voor de autovrije dag omdat dit past in de traditie, en vanwege het idee van de zondagsrust.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie