Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede autovrije zondag in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

24 september Tweede autovrije zondag in Zoetermeer

24 september 2000
Tweede autovrije zondag in Zoetermeer

Op vrijdag 22 september doen negen Europese landen mee aan de European Car Free(autovrije dag). Het Landelijk Overleg Autovrije Zondag (LOAZ) heeft overwogen hierbij aan te sluiten met een Nederlandse Autovrije Dag, maar daarvan is afgezien omdat dit een werkdag is. Daarom is 24 september a.s. uitgeroepen tot Autovrije Zondag in Nederland.

Bewustwording
Het belangrijkste doel voor het houden van een Autovrije Zondag is bewustwording: beweging is goed voor de gezondheid, minder autoverkeer geeft een beter milieu. De Autovrije Zondag is niet bedoeld als anti-autodag. Er is in Zoetermeer een comité Autovrije Zondag dat bestaat uit diverse organisaties op het gebied van natuur, milieu, kunst en cultuur, de stadsboerderijen en bouwspeelplaats Rommelburg. Dit comité organiseert in Zoetermeer de Autovrije Zondag op 24 september. Deze zondag is door de Nederlandse Hartstichting ook uitgeroepen tot Nationale Hartdag. Een van de doelstellingen van deze Stichting is mensen te stimuleren meer te bewegen. De auto een dagje laten staan en de fiets pakken of lopen past hierbij prima. Vandaar dat de hartstichting zich ook heeft aangesloten bij de organisatie van de Autovrije Zondag.

Autovrij gebied
Op de Autovrije Zondag zal de Voorweg tussen de Meerzichtlaan en de J.L.van Rijweg autovrij worden gemaakt. Dit deel zal op 24 september dag tussen 10.00 en 17.00 uur worden afgesloten voor alle voertuigen. Fietsers moeten afstappen en mogen met de fiets aan de hand verder. Uiteraard zal bewoners die slecht ter been zijn of anderszins minder mobiel indien nodig doorgang worden verleend.

Activiteiten
Op de Voorweg zullen allerlei activiteiten zijn met name voor kinderen. Kinderen kunnen dan veilig en ongestoord op straat oud-Hollandse spelletjes spelen. Ook bij De Soete Aarde, centrum voor natuur en milieu is van alles te beleven. De Zoetermeerse Aanspanning zal op diverse plaatsen activiteiten met paarden presenteren. Er zijn diverse wandel-, fiets- en skeelertochten en verschillende culturele activiteiten. Een uitgebreid programmaoverzicht treft u volgende week in Stadsnieuws.

Mening
Hoe denk u over een Autovrije Zondag? Het organiserend comité wil dat graag weten. Laat uw mening weten. In het septembernummer van Zoetermeer Magazine vindt u een kaartje, waarop u uw mening kunt aangeven. Dit kaartje kunt u in de bus gooien die op zaterdag 23 september op de gemeentedag staat (stand van natuur- en milieueducatie) of op de Autovrije Zondag zelf bij de activiteiten op de Voorweg. Ook is het mogelijk dit kaartje op te sturen naar het organiserend comité.

Voor vragen over de Autovrije Zondag kunt u terecht bij Mevrouw M. Louw, Waaienberg 60, 2716 PC Zoetermeer, telefoon (079) 321 0208.Gemeente Zoetermeer © september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie