Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma Autovrije Zondag in Sittard

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Autovrije Zondag 24-09-00
De auto kan best een dag zonder u!

Sittard doet weer mee aan de autovrije zondag. Deze dag wordt landelijk alweer voor de derde keer georganiseerd.

Het Comité Autovrije Zondag Sittard heeft samen met de gemeente Sittard een programma gemaakt. Centrale punt is de Markt. U kunt kennis maken met allerhande fietsen. Er zijn demonstraties van de enige Nederlandse fietsacrobatenvereniging. De VVV verzorgt een stadswandeling.

De Werkgroep Lokale Agenda 21 is een van de organisaties op de informatiemarkt. Hier vindt u onder andere informatie over de campagne Fiets naar je werk waar bijna 70 gemeenteambtenaren aan mee doen. De gemeente sponsort de fietskilometers en de opbrengst van de campagne gaat naar zonne-energieprojecten in Bhutan.

Hoe u op de Markt komt? Met de fiets natuurlijk! Die kunt u gratis stallen in de stallingen aan het Tempelplein en de Paardestraat. Deelnemen aan een fietstocht door het IVN kan ook.

Landelijke Activiteiten
De Autovrije Zondag zal dit jaar in zeker 90 steden plaatsvinden. In een groot aantal plaatsen zijn dan ook straten afgesloten voor het autoverkeer. In de autovrije gebieden worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals fietswedstrijden, straattheater en skeelertochten. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen die dag hun auto laten staan, om te kunnen genieten van de rust en schone lucht. De Autovrije Zondag biedt mensen de mogelijkheid om zich te bezinnen op hun autogebruik en de gevolgen die dat heeft voor het milieu en voor hun directe omgeving.
De Autovrije Zondag in 2000 is een initiatief van het Landelijk Overleg Autovrije Zondag (LOAZ) en Vereniging Milieudefensie. Het doel van de Autovrije Zondag is om (letterlijk) stil te staan bij de automobiliteit. Een dag vrijwillig zonder autos geeft rust en ruimte voor andere weggebruikers zoals wandelaars, fietsers, skeelers en stimuleert het gebruik van openbaar vervoer.

Programma
Markt 12.00-18.00 uur

Freeride Bike & Boardshop: test zelf een bijzondere fiets op een parcours

14.00 uur : demonstraties van fietsacrobatenvereniging Heidebloem

16.00 uur : Rockabilly Muziek door The Thunderbirds, dansdemonstraties door The Jitterbugs Six

Ritjes met Paardentram en riksja

Informatiemarkt

IVN fietstocht, vertrek vanaf lunchroom Schurgers, 100-14.00 uur kosten fl. 2,50

VVV-stadswandeling, vertrek vanaf Kritzraedthuis om 14.00 uur kosten fl. 6,-- p. persoon

Voor meer informatie over de landelijke Autovrije Zondag kunt u terecht op www.autovrije.zondag.nl© Gemeente Sittard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie