Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nota Lokaal Onderwijs Beleid 2000 Stadskanaal afgerond

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Nota Lokaal Onderwijs Beleid 2000 afgerond

25 september 2000

In 1999 heeft de gemeente Stadskanaal in samenwerking met het onderwijsveld gewerkt aan de nota Lokaal Onderwijs Beleid 2000. De nota is nu afgerond. Het college van de gemeente Stadskanaal kiest in het onderwijsbeleid voor een aantal hoofddoelen: optimalisering van het taalonderwijs, verdere uitwerking van het concept van de brede(re) school en meer aandacht voor monitoring. De nota geeft richting en inhoud aan het handelen van de gemeente Stadskanaal met betrekking tot het onderwijs. Het doel is de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en de gemiddelde leerprestatie van de leerlingen. Dit moet leiden tot minder uitval, grotere sociale competentie en een toekomst-perspectief voor jongeren in de gemeente. In het schooljaar 2000-2001 wordt een begin gemaakt met de beleidsvoornemens. De nota gaat uit van een traject van tien jaar. Het college wil f 175.000,00 aan extra middelen inzetten om de hoofddoelen van de nota te kunnen realiseren.

Goede beheersing van de taal is van groot belang. Op basis van een analyse van de bestaande situatie is vastgesteld dat de gemiddelde taalprestatie in de gemeente Stadskanaal achterblijft bij de gemiddelde taalprestatie in Nederland. Vandaar de keuze voor optimalisering van het taalonderwijs. Elke school in het primair onderwijs krijgt de mogelijkheid een taalcoördinator aan te stellen. Omdat taal niet alleen op school wordt geleerd, is er aandacht voor de buitenschoolse situatie door middel van de uitwerking van het concept van de brede(re) school. De ontwikkeling van een monitoringsysteem moet leiden tot meer kennis van de voortgang van het onderwijsbeleid; jaarlijks zullen gegevens worden verzameld en analyses worden gemaakt.

© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie