Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe single van Acda & De Munnik op MSN.nl

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Benelux


Nieuwe single van Acda & De Munnik op MSN.nl

'De Kapitein Deel II' al tien dagen voor de release gratis te downloaden

Schiphol-Rijk, 25 september 2000 - Op 9 oktober vindt de officiële release plaats van de nieuwe single van Acda & De Munnik 'De Kapitein Deel II'. Al vanaf 6 oktober ligt de single in de winkel. Sony Music biedt de single vanaf heden als gratis download aan op MSN.nl, de Nederlandse consumenten-website van Microsoft. Bij deze download wordt een speciale licentie meegestuurd waarmee de single tot 6 oktober vijf keer kan worden afgespeeld. Deze download-actie duurt tot en met donderdag 5 oktober 00.00 uur en is tot stand gekomen in samenspraak met Thomas Acda en Paul de Munnik, die zelf ook zeer Internet-minded zijn.

Patrick Decam, Senior Vice President Sony Music Benelux: "Internet is bij uitstek een wereldwijd medium, maar tegelijkertijd is het een krachtig lokaal medium. Wij zullen het Internet dan ook steeds vaker gaan gebruiken ter promotie van lokale artiesten. De huidige actie stelt grote aantallen Nederlandse fans, zelfs wanneer zij in het buitenland verblijven, in staat om de nieuwe single van Acda en De Munnik af te spelen op zelfgekozen momenten."

Het is de eerste keer dat Sony Music in Nederland een (tijdelijke) download via Internet aanbiedt. Eric Stellwag, General Manager van Sony Music Communications: "Dit is een echte primeur. Als promotionele actie gedurende een beperkte periode en met een beperkt aantal 'plays', sluit deze actie goed aan bij andere manieren van promotie. Wij onderzoeken structureel alle mogelijkheden die de digitale snelweg biedt. Promotie via Internet biedt zowel traditionele cd-winkels als online retailers belangrijke nieuwe kansen."

Thomas Acda en Paul de Munnik staan zeer positief tegenover het promotionele gebruik van Internet: Paul de Munnik: "Wij zoeken voortdurend naar manieren om onze fans te betrekken bij wat wij doen. Met deze actie worden nog lang niet alle mogelijkheden van Internet benut, maar het is een goed begin. Ook van onze kant zullen we nieuwe ideeën blijven aandragen."

Joost Nienhuis, verantwoordelijk voor MSN Nederland: "Muziek is zeer belangrijk voor MSN.nl. Wij zijn verheugd om samen met Sony Music een Nederlandse band te kunnen presenteren. Deze actie onderstreept onze inspanningen om op MSN.nl content te bieden met meerwaarde voor het brede Nederlandse publiek."

De gratis download van 'De Kapitein Deel II' via MSN.nl is opgeslagen in het Windows Media-formaat en kan alleen met de Windows Media Player 7.0 worden afgespeeld. De single kan niet alleen vijf keer worden afgespeeld, maar tevens via e-mail worden doorgestuurd aan vrienden en kennissen. De ontvanger van de e-mail wordt automatisch doorgestuurd naar MSN.nl om een eigen licentie op te halen, waarna hij of zij de single eveneens vijf keer kan beluisteren.

Tevens kunnen liefhebbers via www.msn.nl intekenen op 'Hier Zijn'. Het album valt dan op 30 oktober 2000, de dag van release, op de deurmat. Ook de single kan online worden besteld. Wie de single gedurende de download periode op Internet bestelt, ontvangt deze op 6 oktober via de reguliere post. Wie na 6 oktober probeert de gratis download af te spelen, belandt automatisch op MSN.nl op een webpagina met verkoopinformatie en de mogelijkheid de single online te bestellen. De afhandeling van deze online bestellingen wordt verzorgd door BOL.com.

Digital Rights Management

De technische realisatie van de digitale versie van de single en de bijbehorende licentie is verzorgd door het Amsterdamse bedrijf DMDsecure, dat hiervoor gebruik maakt van de mogelijkheden voor Digital Rights Management die de Microsoft Windows Media Technology biedt. Rist Brouwer, CEO van DMDsecure: "MSN en Sony kunnen op deze manier de consument via Internet op een innovatieve wijze ter wille zijn. Zij geven een uitstekende invulling aan wat nu technisch mogelijk is."

Over Acda en De Munnik

Thomas Acda en Paul de Munnik vormen al sinds 1993, het jaar waarin zij afstudeerden van de Kleinkunst Academie een zeer succesvol theaterduo. In 1997 bracht Sony Music hun debuutalbum ('Acda en De Munnik') uit. Inmiddels zijn de twee heren uitgegroeid tot een van de populairste en best verkopende platenartiesten van Nederland. Hun debuutalbum is dubbel platina, hun tweede cd, 'Naar huis' uit 1998, is driedubbel platina en ook het meest recente album 'Op Voorraad' uit 1999 is de platina-grens reeds ruim gepasseerd. Voor meer informatie over Acda en De Munnik zie www.acdaendemunnik.nl.

Over Sony Music Entertainment

Sony Music Entertainment, onderdeel van Sony Music International, heeft haar hoofdkantoor in Londen en opereert in 21 landen in Europa. In Nederland heeft Sony Music haar vestiging in Hilversum. In totaal werken meer dan 2.500 mensen bij Sony Music. Daarnaast heeft Sony Music in Europa cd-productiefaciliteit in Oostenrijk en zelfstandige distributiemaatschappijen in 14 Europese landen. De maatschappij heeft de afgelopen jaren vele successen geboekt met een grote diversiteit aan artiesten uit de hele wereld zoals Michael Bolton, Mariah Carey, Celine Dion, Neil Diamond, Bob Dylan, Gloria Estefan, the Fugees, the Gipsy Kings, Julio Iglesias, Michael Jackson, Jamiroquai, Patricia Kaas, Jennifer Lopez, the Manic Street Preachers, Ricky Martin, Oasis, Pascal Obispo, Sade, Bruce Springsteen en Acda en De Munnik. Voor meer informatie zie: www.sonymusic.nl.

Over MSN en MSN.NL

MSN.NL is een geïntegreerd netwerk van informatie en diensten dat consumenten helpt om meer uit het web te halen, overal, altijd en met elk apparaat. MSN is de populairste bestemming op het Internet, met wereldwijd maandelijks 201 miljoen unieke bezoekers. Het is beschikbaar in 33 gebieden en in 17 talen, waarmee MSN een breder bereik heeft dan enig andere portal op het web. MSN.NL trekt maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. MSN.NL biedt uitgebreide en gemakkelijk te gebruiken voorzieningen voor het alledaags gebruik van het web, zowel voor beginnende als voor geavanceerde gebruikers. Tot de kosteloze diensten van MSN.NL behoren MSN Hotmail, 's werelds grootste e-mailsysteem; MSN Search, de veelgebruikte zoekmachine, en de populaire instant messaging-dienst MSN Messenger Service. MSN Nederland is te vinden op www.msn.nl.

Over DMDsecure

DMDsecure is een Europese business-to-business Digital Media Distribution service provider die via het Internet beveiligde en intelligente distributie mogelijk maakt van digitale media ten behoeve van content-eigenaars en online-outlets zoals online-winkels en portals. Voor meer informatie zie: www.DMDsecure.com.

Voor meer informatie:

Sony Music Entertainment (Holland) B.V., Don van Lier, Corporate Communications, +31 (0) 35 6298205Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center tel. +31 (0)20 5001005.

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon:
+31 (0)23 - 562 82 08

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...