Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe single van Acda & De Munnik op MSN.nl

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Benelux


Nieuwe single van Acda & De Munnik op MSN.nl

'De Kapitein Deel II' al tien dagen voor de release gratis te downloaden

Schiphol-Rijk, 25 september 2000 - Op 9 oktober vindt de officiële release plaats van de nieuwe single van Acda & De Munnik 'De Kapitein Deel II'. Al vanaf 6 oktober ligt de single in de winkel. Sony Music biedt de single vanaf heden als gratis download aan op MSN.nl, de Nederlandse consumenten-website van Microsoft. Bij deze download wordt een speciale licentie meegestuurd waarmee de single tot 6 oktober vijf keer kan worden afgespeeld. Deze download-actie duurt tot en met donderdag 5 oktober 00.00 uur en is tot stand gekomen in samenspraak met Thomas Acda en Paul de Munnik, die zelf ook zeer Internet-minded zijn.

Patrick Decam, Senior Vice President Sony Music Benelux: "Internet is bij uitstek een wereldwijd medium, maar tegelijkertijd is het een krachtig lokaal medium. Wij zullen het Internet dan ook steeds vaker gaan gebruiken ter promotie van lokale artiesten. De huidige actie stelt grote aantallen Nederlandse fans, zelfs wanneer zij in het buitenland verblijven, in staat om de nieuwe single van Acda en De Munnik af te spelen op zelfgekozen momenten."

Het is de eerste keer dat Sony Music in Nederland een (tijdelijke) download via Internet aanbiedt. Eric Stellwag, General Manager van Sony Music Communications: "Dit is een echte primeur. Als promotionele actie gedurende een beperkte periode en met een beperkt aantal 'plays', sluit deze actie goed aan bij andere manieren van promotie. Wij onderzoeken structureel alle mogelijkheden die de digitale snelweg biedt. Promotie via Internet biedt zowel traditionele cd-winkels als online retailers belangrijke nieuwe kansen."

Thomas Acda en Paul de Munnik staan zeer positief tegenover het promotionele gebruik van Internet: Paul de Munnik: "Wij zoeken voortdurend naar manieren om onze fans te betrekken bij wat wij doen. Met deze actie worden nog lang niet alle mogelijkheden van Internet benut, maar het is een goed begin. Ook van onze kant zullen we nieuwe ideeën blijven aandragen."

Joost Nienhuis, verantwoordelijk voor MSN Nederland: "Muziek is zeer belangrijk voor MSN.nl. Wij zijn verheugd om samen met Sony Music een Nederlandse band te kunnen presenteren. Deze actie onderstreept onze inspanningen om op MSN.nl content te bieden met meerwaarde voor het brede Nederlandse publiek."

De gratis download van 'De Kapitein Deel II' via MSN.nl is opgeslagen in het Windows Media-formaat en kan alleen met de Windows Media Player 7.0 worden afgespeeld. De single kan niet alleen vijf keer worden afgespeeld, maar tevens via e-mail worden doorgestuurd aan vrienden en kennissen. De ontvanger van de e-mail wordt automatisch doorgestuurd naar MSN.nl om een eigen licentie op te halen, waarna hij of zij de single eveneens vijf keer kan beluisteren.

Tevens kunnen liefhebbers via www.msn.nl intekenen op 'Hier Zijn'. Het album valt dan op 30 oktober 2000, de dag van release, op de deurmat. Ook de single kan online worden besteld. Wie de single gedurende de download periode op Internet bestelt, ontvangt deze op 6 oktober via de reguliere post. Wie na 6 oktober probeert de gratis download af te spelen, belandt automatisch op MSN.nl op een webpagina met verkoopinformatie en de mogelijkheid de single online te bestellen. De afhandeling van deze online bestellingen wordt verzorgd door BOL.com.

Digital Rights Management

De technische realisatie van de digitale versie van de single en de bijbehorende licentie is verzorgd door het Amsterdamse bedrijf DMDsecure, dat hiervoor gebruik maakt van de mogelijkheden voor Digital Rights Management die de Microsoft Windows Media Technology biedt. Rist Brouwer, CEO van DMDsecure: "MSN en Sony kunnen op deze manier de consument via Internet op een innovatieve wijze ter wille zijn. Zij geven een uitstekende invulling aan wat nu technisch mogelijk is."

Over Acda en De Munnik

Thomas Acda en Paul de Munnik vormen al sinds 1993, het jaar waarin zij afstudeerden van de Kleinkunst Academie een zeer succesvol theaterduo. In 1997 bracht Sony Music hun debuutalbum ('Acda en De Munnik') uit. Inmiddels zijn de twee heren uitgegroeid tot een van de populairste en best verkopende platenartiesten van Nederland. Hun debuutalbum is dubbel platina, hun tweede cd, 'Naar huis' uit 1998, is driedubbel platina en ook het meest recente album 'Op Voorraad' uit 1999 is de platina-grens reeds ruim gepasseerd. Voor meer informatie over Acda en De Munnik zie www.acdaendemunnik.nl.

Over Sony Music Entertainment

Sony Music Entertainment, onderdeel van Sony Music International, heeft haar hoofdkantoor in Londen en opereert in 21 landen in Europa. In Nederland heeft Sony Music haar vestiging in Hilversum. In totaal werken meer dan 2.500 mensen bij Sony Music. Daarnaast heeft Sony Music in Europa cd-productiefaciliteit in Oostenrijk en zelfstandige distributiemaatschappijen in 14 Europese landen. De maatschappij heeft de afgelopen jaren vele successen geboekt met een grote diversiteit aan artiesten uit de hele wereld zoals Michael Bolton, Mariah Carey, Celine Dion, Neil Diamond, Bob Dylan, Gloria Estefan, the Fugees, the Gipsy Kings, Julio Iglesias, Michael Jackson, Jamiroquai, Patricia Kaas, Jennifer Lopez, the Manic Street Preachers, Ricky Martin, Oasis, Pascal Obispo, Sade, Bruce Springsteen en Acda en De Munnik. Voor meer informatie zie: www.sonymusic.nl.

Over MSN en MSN.NL

MSN.NL is een geïntegreerd netwerk van informatie en diensten dat consumenten helpt om meer uit het web te halen, overal, altijd en met elk apparaat. MSN is de populairste bestemming op het Internet, met wereldwijd maandelijks 201 miljoen unieke bezoekers. Het is beschikbaar in 33 gebieden en in 17 talen, waarmee MSN een breder bereik heeft dan enig andere portal op het web. MSN.NL trekt maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. MSN.NL biedt uitgebreide en gemakkelijk te gebruiken voorzieningen voor het alledaags gebruik van het web, zowel voor beginnende als voor geavanceerde gebruikers. Tot de kosteloze diensten van MSN.NL behoren MSN Hotmail, 's werelds grootste e-mailsysteem; MSN Search, de veelgebruikte zoekmachine, en de populaire instant messaging-dienst MSN Messenger Service. MSN Nederland is te vinden op www.msn.nl.

Over DMDsecure

DMDsecure is een Europese business-to-business Digital Media Distribution service provider die via het Internet beveiligde en intelligente distributie mogelijk maakt van digitale media ten behoeve van content-eigenaars en online-outlets zoals online-winkels en portals. Voor meer informatie zie: www.DMDsecure.com.

Voor meer informatie:

Sony Music Entertainment (Holland) B.V., Don van Lier, Corporate Communications, +31 (0) 35 6298205Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center tel. +31 (0)20 5001005.

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon:
+31 (0)23 - 562 82 08

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie