Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste-Kamerlid legt functie burgemeester van Heemstede neer

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Eerste Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Eerste Kamer der Staten Generaal

Eerste-Kamerlid Nicoline van den Broek-Laman Trip legt op 1 juni 2001 haar functie als burgemeester van Heemstede neer

maandag 25 september 2000

Aan het eind van de raadsvergadering op donderdag 21 september jl. heeft burgemeester Van den Broek-Laman Trip mededeling gedaan van haar besluit om Hare Majesteit de Koningin te verzoeken haar formeel met ingang van 1 juni 2001 ontslag te verlenen als burgemeester van de gemeente Heemstede. Mevrouw Van den Broek-Laman Trip is lid van de Eerste Kamer en voorzitter van de VVD-fractie.

Hoewel zij nog door zou kunnen gaan tot juli 2002, heeft zij overwogen dat het in het belang van de gemeente Heemstede is dat er ruimschoots voor het aantreden van de nieuwe raad een opvolger kan aantreden.

De nieuwe burgemeester heeft dan gedurende deze zittingsperiode van de raad de gelegenheid zich de Heemsteedse zeden en gebruiken eigen te maken. Tevens kan de raad kennis nemen van het doen en laten van de ambtsopvolger, zodat met de belangstelling en vaardigheden van hem of haar rekening kan worden gehouden bij de samenstelling en taakverdeling van een nieuw college.

Dat mevrouw Van den Broek-Laman Trip nu reeds - acht maanden voor haar vertrek - ontslag vraagt, doet zij om de raad de gelegenheid te bieden tijdig en zorgvuldig de benoeming en komst van de nieuwe burgemeester voor te bereiden.

Natuurlijk biedt dit voortijdige vertrek mevrouw Van den Broek-Laman Trip ook de gelegenheid om meer tijd te besteden aan haar echtgenoot, kinderen en twee kleinkinderen, maar zeker ook aan haar twee kleinkinderen die binnenkort geboren zullen worden.

Zij blijft nog wel lid van de Eerste Kamer.

bron: persbericht Gemeente Heemstede

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie