Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Plastic elektronica beter begrepen

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Promotie

Plastic elektronica beter begrepen

Een atoomrooster met elektronen is vergelijkbaar met een veertje in de lucht. Zoals zwaartekracht, wrijving en toevallige windvlagen de bewegingen van het veertje sturen, worden de bewegingen van elektronen en de vervorming van het atoomrooster bepaald door de wisselwerking tussen elektron en atoomrooster en de invloed van wanorde. Deze vergelijking maakt de natuurkundige Thilo Figge in het proefschrift waarin hij de eigenschappen van zogenaamde Peierls-systemen onderzoekt. Peierls-systemen zijn vernoemd naar de natuurkundige Rudolf Peierls, die in 1955 ontdekte waarom sommige materialen boven een bepaalde temperatuur elektriciteit geleiden en daaronder niet. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie