Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Leugens over laffe aanval op Filip Dewinter'

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ONAFHANKELIJKE NATIONALE PERSDIENST

e-post: (natinfo@xoommail.com)

Inhoud 25/09/2000;


* Leugens over laffe aanval op Filip Dewinter

* Weerwoord nr. 12 uitgekomenLeugens over laffe aanval op Filip Dewinter

Afgelopen zondag 24 september werd Vlaams Blok-voorman Filip Dewinter in Amsterdam door zogenaamde antifascisten aan gevallen. De Amsterdamse politie lieten zich weer van haar minst coöperatieve kant zien en de media bleek weer eens aan het linkeroog blind. Even een paar zaken recht zetten dus.

Het ANP berichtte op teletekst dat Dewinter door een handje vol actievoerders was aangevallen. Het bleek hier echter te gaan om 75 zwaar bewapende relschoppers. De auto van de begeleider van Dewinter werd zo zwaar vernield dat verder rijden onmogelijk was, er werd traangas in de auto gespoten en de begeleider werd met ijzeren staven geslagen.

Het door de media uitvoerig aangehaalde boek over Aldof Hitlers plaatsvervanger Rudlof Hess dat achter in de auto van Dewinter lag werd tijdens de laffe aanval door de aanvaller sin de auto gelegd waarop de media meteen toesprongen, een duidelijk vooropgezette actie.

In de studio werd Dewinter nogmals aangevallen door personen die duidelijk als actievoerders te herkennen waren, een "onbegrijpelijke" fout van de VPRO in wiens studio aan de Plantage Middenlaan het gesprek plaats vond waar Dewinter voor uitgenodigd was. Het programma Buitenhof had bovendien van te voren al behoorlijk olie op het vuur gegooid door VVD-Tweede kamerlid Kamp aan te kondigen als de man die het "vol is vol" standpunt binnen de VVD verkondigd.

De Amsterdamse politie was aanvankelijk nauwelijks bereid mee te werken aan een veilige aftocht van Dewinter en zijn begeleider na het gesprek in de studio. Ze stelden voor Dewinter bij het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid af te zetten en dan moest Dewinter zelf maar kijken hoe hij in Vlaanderen kwam. In tegenstelling tot een bericht van de NOS dat Dewinter niet beveiligd werd door leden van Voorpost-Nederland omdat er een conflict zou zijn tussen beiden was Voorpost-Nederland van te voren niet gevraagd medewerking te verlenen, maar zorgde Voorpost-Nederland samen met enkele leden van de Vlaams Blok-ordedienst wel voor een veilige aftocht van Dewinter vanuit Amsterdam nadat hij door een taxi vanuit een politiepost naar de stadsrand was gebracht.

Bronnen: ONP, Voorpost-Nederland, Vlaams Blok, 25-09-2000Weerwoord nr. 12 uitgekomen

Weerwoord het blad van de nationalistische studentenkoepel LANS schrijft in haar twaalfde nummer o.a. over;


* Monarchiediscussie

* Ger Harmsen, geschiedschrijver van de arbeidersbeweging
* Jan de Vries, vermaard en verguisd academicus
Meer info? :http://www.xoom.com/natinfo/bladen.htmreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie