Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

maandagmorgen 25 september 2000
11:45 maandag 25 september 2000

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur 0592-361294 of 0653 23 80 59

Sleen, aanrijding met letsel
Reed gistermiddag een 38-jarige man uit Sleen met zijn bedrijfsauto over de Tuinweg. Hij wilde rechtsaf slaan maar bedacht zich op het laatste moment en reed rechtdoor. Mede door de felle zon zag hij niet van van rechts een personenauto naderde, bestuurd door een 65-jarige man uit Sleen. Een aanrijding volgde waardoor beide bestuurders alsmede de 63-jarige echtgenote van de 65-jarige bestuurder gewond raakten. Zij werden met nekletsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Het dak van de personenauto werd door brandweerlieden opengeknipt om de slachtoffers er volgens de ambulanceprocedure uit te halen.

Assen, aanrijding met letsel
Een 30-jarige vrouw uit Assen reed gistermiddag met haar auto over de Zwartwaterseweg. Op de kruising met de Mr Groen van Prinsterenlaan en Zuidenveld verleende zij geen voorrang aan een 20-jarige vrouw uit Bovensmilde die in haar auto ook de kruising naderde. Beide vrouwen werden met onbekend letsel naar het WZA overgebracht waarna beiden na onderzoek weer huiswaarts konden.

Dieverbrug, aanrijding met letsel
Een 49-jarige motorrijder uit Gieten reed gistermiddag over de Rijksweg en zag te laat dat een auto voorsorteerde. Hij botste er achterop en raakte gewond. Met o.a. rugletsel werd hij naar het WZA gebracht waar hij werd opgenomen.

Drijber, alcomobilist met letsel
Reed gisteravond een 59-jarige man uit Drijber met zijn auto over de Berkenweg. Hij miste daar een bocht en reed via een inrit dwars door de heg, over het grasveld en kwam tegen een boom kort voor de voorgevel van een woning tot stilstand. Hij raakte aan het gezicht gewond en werd naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen overgebracht. Daar werd een bloedproef van hem genomen. Hij erkende gedronken te hebben. Hij had al een rijontzegging tot november a.s.

De Kiel, inrijden op politieauto
Vannacht omstreeks 03.00 uur reed een 41-jarige man uit Laar (Dld) over de Rolderstraat toen politieagenten hem een stopteken gaven. Nadat hij bijna stilstond gaf hij gas en wilde de politieauto voorbij rijden. Hij botste tegen de zijkant van de surveillancewagen en ging er vervolgens vandoor. De politie zette de achtervolging in. Op het industrieterrein van Schoonoord werd de man aangetroffen en aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van 1 te hebben. In mei was de man al bekeurd omdat hij 77 km te snel reed wat hem een boete van f 1.250,- opleverde, in juni werd hij aangetroffen met ruim 1 promille en in augustus van dit jaar had hij ook al een stopteken van de politie genegeerd. Hem wordt o.a. poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij is ingesloten aan het bureau.

De Wijk, inbreker in sportkantine aangehouden
Werd vannacht door getuigen glasgerinkel gehoord in de omgeving van de tennisbanen aan de Wiltenweg. In de kantine van de korfbalvereniging troffen agenten een 36-jarige man uit Heerenveen aan in het bezit van breekgereedschap. Hij werd aangehouden en ingesloten. Via een vernield raampje was de man binnengekomen.

Klijndijk, eenzijdig ongeval
Reed vanmorgen een 21-jarige vrouw uit Klazienaveen als chauffeur van een taxi over de Slenerweg. Op onverklaarbare wijze kwam zij met de rechterzijde van de auto in de linkerberm van de weg terecht en knalde daar tegen een boom. Zij raakte bekneld en werd door medewerkers van de brandweer uit de auto bevrijd Met onbekend letsel werd zij naar het SZE overgebracht.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie