Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres 'Modern Besturen' in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

14-9-2000

Modern Besturen in Tilburg

25 en 27 september internationaal congres Bertelsmannstichting

Tilburg organiseert samen met het internationale stedennetwerk Cities of Tomorrow een tweedaags congres, op 25 en 27 september. Hoofdthema van de conferentie is "Modern Besturen" op de terreinen jeugd, ouderen en lokale werkgelegenheid. Gastsprekers zijn minister Van Boxtel, Grote Steden- en Integratiebeleid en professor Ed van Thijn. Van Boxtel zal ingaan op de rol van ICT bij modern besturen, Van Thijn legt zich toe op de betekenis van politieke sturing in een multi-stakeholder samenleving. Tijdens de plenaire sessies wordt o.a. besproken hoe de leefkwaliteit voor jongeren in de stad verbeterd kan worden, op welke manier werkgelegenheid kan worden gestimuleerd en tevens bespreekt men de rol en positie van ouderen in moderne steden. Tijdens de workshops worden een groot aantal 'best practises' op bovengenoemde thema's uit een 15tal internationale steden besproken. De voertaal is Engels.

Uit de cases en workshops zal blijken dat veel kwesties die in Nederland actueel zijn, ook spelen in andere landen, terwijl de oplossingen en aanpak telkens weer anders kunnen zijn, zoals:
· Politieke sturing in een multi stakeholder samenleving
· Interactieve beleidsontwikkeling

· Dilemma's voor overheden zoals zelf doen, coördineren of regisseren?
· De veranderende rol van het lokaal bestuur
Het netwerk Cities of Tomorrow bestaat uit vijftien, o.a. Hannover (D), Essen (D), Christchurch (Nw-Z), Phoenix (VS), Hämeenlinna (Fin), Braintree (GB), Delft, Farum (Den), Mitaka (Jap), Münster (D), Québec (Can) en Tilburg. Dit netwerk is voortgekomen uit de nominatie van de Carl Bertelsmannprijs in 1993 van de "best bestuurde steden ter wereld". Deze steden hebben zich ten doel gesteld om innovatieve werkwijzen te ontwikkelen op het gebied van strategisch management. Dit jaar worden daar de drie thema's jeugd, ouderen en werkgelegenheid uitgelicht. Zij houden elkaar regelmatig op de hoogte, door het uitwisselen van ervaringen en het gezamenlijk zoeken naar succesfactoren.

De conferentie is bestemd voor bestuurders, directeuren, diensthoofden en beleidsmedewerkers bij rijk, provincie en gemeenten; directeuren en beleidsmedewerkers van organisaties op de terreinen van jeugd- en jongeren, ouderen en lokale werkgelegenheid.

www.Bertelsmannstiftung.de

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie