Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

School Adoptie Plan van start in Borssele

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Heinkenszand, 25 september 2000

School Adoptie Plan van start: Doe effe normaal

Deze maand is het School Adoptie Plan (SAP) in Borsele van start gegaan. In het kader hiervan verzorgen de politie en andere instanties lessen op basisscholen over allerlei onderwerpen die met misdaadpreventie te maken hebben. De naam van het project is "Doe effe normaal". In de gemeente Borsele wordt dit schooljaar gestart op vijf basisscholen. Burgemeester Mandos is één van degenen die op elke school een gastles verzorgt.

"Doe effe normaal" bestaat uit 14 lessen over o.a. politie, vandalisme, diefstal, openbaar vervoer, discriminatie, alcohol en drugs. De politie geeft zes lessen. Deze lessen worden verzorgd door de wijkagenten van het betreffende dorp. Daarnaast geven burgemeester Mandos, de brandweer en bureau HALT elk een les. Connexxion komt tot slot met een speciale vandalismebus naar de scholen.

Burgemeester Mandos bezoekt op de volgende dagen en tijden de 5 basisscholen:
Woensdag 4 oktober om 9.00 uur De Regenboog in Nieuwdorp Woensdag 4 oktober om 10.30 uur De Octopus in Nieuwdorp Woensdag 11 oktober om 9.00 uur De Reiger in Heinkenszand Woensdag 11 oktober om 10.30 uur De Wegwijzer in Heinkenszand Maandag 23 oktober om 10.30 uur Jan van Schengen in Heinkenszand

De centrale gedachte van het project is: "Misdaadpreventie begint bij de jeugd". Het project gaat uit van drie algemene doelstellingen:
1. Werken aan mentaliteitsverbetering

2. Preventie van (jeugd)criminaliteit

3. Werken aan relatie politie-jeugd
In het SAP-project werken meerdere instanties met elkaar samen. Op deze manier worden de krachten gebundeld en ontstaat er een meerwaarde.

Voor meer informatie: Gemeente Borsele, afdeling Bestuursondersteuning,
Mirjam de Jong; telefoonnummer: (0113) 238438
Politie Zeeland, Ruud de Jonge, (0113) 245000

Heinkenszand, 25 september 2000

Week van de toegankelijkheid in Borsele

Van 2 tot en met 6 oktober vindt voor het eerst de landelijke Week van de toegankelijkheid plaats. De WVG Belangengroep van Borsele organiseert in het kader hiervan op donderdag 5 oktober diverse activiteiten waarbij ingehaakt wordt op het landelijke programma. Dit gebeurt om 10.30 uur tijdens een bijeenkomst in het WoZoCo Dijkstede te Heinkenszand. Rond 11.00 uur vindt er een behendigheidswedstrijd met rolstoelen plaats, waar o.a. wethouder F.J. Tollenaar van Sociale Zaken voor is uitgenodigd.

In de Week van de toegankelijkheid wordt aandacht besteed aan zaken die in het kader van toegankelijkheid voor gehandicapten ondernomen zijn. Er doen in totaal 112 organisaties mee over het hele land verspreid. Elke dag wordt een speciaal onderdeel belicht. Zo is maandag de dag van de gemeente, dinsdag winkeldag, woensdag horeca- en recreatiedag, donderdag vervoerdag en vrijdag vindt als afsluiting een manifestatie plaats in het Land van Ooit. De WVG Belangengroep heeft ervoor gekozen deze onderwerpen allemaal op 5 oktober te belichten. De Belangengroep is een organisatie van vrijwilligers die voor de belangen opkomen van de gehandicapte mens in de gemeente Borsele. Zij zijn ook vertegenwoordigd in de Cliëntenraad van de gemeente Borsele.

Het programma in Dijkstede bestaat uit diverse onderdelen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: o Scooterpool in Dijkstede
De gemeente heeft in Dijkstede een scooterpool opgericht. Bewoners die slecht ter been zijn kunnen een scootmobiel lenen. Met deze elektrische driewieler kan men prima even een boodschapje doen in het dorp.
o Zonnebloem ten behoeve van visueel gehandicapten Presentatie van een zonnebloem die bedoeld is om op glazen deuren te plakken ten behoeve van visueel gehandicapten.
o Winkeliers in het zonnetje
Voor het bevorderen van de toegankelijkheid in winkels wordt een aantal winkeliers uitgenodigd. Zij krijgen op 5 oktober een bloemetje overhandigd. In hen worden symbolisch alle winkels in Borsele in het zonnetje gezet die bij de inrichting van hun winkel oog hebben voor de toegankelijkheid, waardoor het winkelen voor gehandicapten vergemakkelijkt wordt.
o Vervoerproject Rotary Vlissingen
De Rotary in Vlissingen gaat het komend seizoen zorgen voor het vervoer van blinden en slechtzienden naar de sporthal in Kruiningen voor het beoefenen van aangepast sporten. De Rotary zorgt voor vrijwilligers en auto's en neemt de verdere onkosten voor haar rekening. Door het wegvallen van het VAS (Vervoer Aangepaste Sporten) werd het voor gehandicapte sporters steeds moeilijker om op de sportplek komen.
o Behendigheidswedstrijd met rolstoelen
Het doel van deze wedstrijd is om mensen die niet gehandicapt zijn te laten ervaren wat het is om in een rolstoel te zitten.

Voor meer informatie: afdeling Bestuursondersteuning, Mirjam de Jong; telefoonnummer: (0113) 238438, of: WVG Belangengroep, Pieter Lindhout, telefoonnummer: (0113) 561490

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie