Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursussen kunst- en cultuurgeschiedenis Vrije Akademie Delft

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CURSUSSEN KUNST- EN CULTUURGESCHIEDENIS
BIJ DE VRIJE AKADEMIE

Op maandag 25 september 2000 start bij de Vrije Akademie Delft de cursus KUNST- EN CULTUUR 'ANDERS'. Deze cursus behandelt de periode 1945 -1975, een voor alle kunstvormen belangrijke en interessante periode. In deze cursus kunst- en cultuur-geschiedenis maak je kennis met wat er in deze periode gebeurde op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst en literatuur. Een afwisselend programma, waarin alle kunstvormen aan bod komen.
Voor iedereen, op maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur met o.a. kunsthistorica Margrith Barnhoorn. De cursus kost f 438,-- voor 25 lessen.

Ook op maandag 25 september 2000 starten de cursussen KUNSTGESCHIEDENIS. De totale kunstgeschiedenis wordt behandeld, van de prehistorie tot de moderne kunst. Beginnend met de prehistorie loopt het eerste jaar via Griekenland, het Romeinse Rijk en de Middeleeuwen door tot de Renaissance (ongeveer 1500 na Christus). In het Tweede jaar is de Renaissance het beginpunt, om via de Barok, de 18e eeuw, de Impressionisten, bij de verschillende stromingen van de 20e eeuw te komen. Voorbeelden op het gebied van de architectuur, schilder-, teken- en grafische kunst illustreren het verhaal. Eerste jaar kunstgeschiedenis op maandagavond van 20.45 tot 22.15 uur, het tweede jaar kunstgeschiedenis op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur met kunsthistorica Margrith Barnhoorn. De cursus kost f 381,-- voor 30 lessen.

Voor meer informatie of inschrijvingen over de cursussen kunstgeschiedenis, kunt u bellen met de receptie van de Vrije Akademie Delft, Westvest 9, 2611 AX Delft, telefoon (015)2602840.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie