Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat over Nederlandse beleid Israëlisch/Palestijnse kwestie

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Zeist, 14 september 2000

DEBAT IN DE BALIE OVER KWESTIE ISRAËL/PALESTINA: INTERNATIONAAL RECHT OF RECHT VAN DE STERKSTE?

Op maandag 25 september vindt in De Balie in Amsterdam een debat plaats over het Nederlandse beleid ten aanzien van de Israëlisch/Palestijnse kwestie. Parlementariërs en verschillende organisaties die nauw bij het vredesproces betrokken zijn, zullen worden uitgedaagd de rol van de Nederlandse regering en de Europese Unie in het vredesproces kritisch te analyseren. De journalist Max Arian leidt de discussie, en zal hierbij de aandacht richten op de rol van het internationaal recht in het vredesproces. De werktitel is: Internationaal recht of recht van de sterkste?

Het debat vindt plaats in het kader van twee campagnes: "Maak vrede mogelijk in Israël en Palestina" (ICCO, Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, en Kerken in Aktie) en "Euro Arabische dialoog van onderop" (IKV, Interkerkelijk Vredesberaad, en Pax Christi). U bent van harte uitgenodigd het debat bij te wonen. Het debat begint om 20.00 in De Balie. Van 19.00 tot 20.00 wordt een boek over de Palestijns Israëlische kwestie gepresenteerd van auteur Anja Meulenbelt. Ook daarbij bent u van harte welkom.

20:00 uur: Opening door minister Van Aartsen (onder voorbehoud).

20:30 uur: Politiek debat over de rol van Nederland in het vredesproces in het Midden Oosten. Deelnemers:

· Dhr. B. Koenders (Tweede Kamer, Partij van de Arbeid).
· Dhr. A. Oostlander (Europees Parlement, EVP).
· Dhr. E . Felner, directeur van de Israëlische mensenrechten organisatie B'tselem.
· Mevrouw Abla Nasir, werkzaam bij de Young Women Christian Association Palestine in Jeruzalem.
· Dhr. Mient-Jan Faber, algemeen secretaris van het IKV.
21.30 uur: Discussie


- - -

Mocht u één van de sprekers willen interviewen of aanwezig willen zijn bij het debat, dan kunt u contact opnemen met Lindy van Vliet, Bureau Beleidsvorming Ontwikkelingssamenwerking (BBO), telefoon: 070 3452206, e-mail: (lvanvliet@bbo.org).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie