Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roeien in het Ilperveld

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Geniet van de mooie herfst, ga roeien in het Ilperveld!

In september of oktober wil het nog wel eens prachtig, windstil nazomerweer zijn. Dat zijn uitgelezen momenten om met een roeibootje het Ilperveld in te gaan. De stichting Het Noordhollands Landschap heeft voor onervaren en ervaren roeiers boten in de verhuur. Ze liggen op u te wachten naast het Bezoekerscentrum in het Ilperveld. In het wilde weg varen kan natuurlijk altijd, maar roeiers kunnen ook een vaarroute ophalen bij het Bezoekerscentrum die pakweg tweeenhalf uur in beslag neemt. In een moeite door krijgt u desgewenst een schepnet te leen en een witte bak, zodat klein watergrut kan worden gevangen en bestudeerd. Een en ander kan worden herkend met behulp van een kaart van Het Noordhollands Landschap waarop het waterleven van het Ilperveld staat beschreven en getekend.

Altijd gewend om vanaf de weg het landschap te doorkruisen? Dan is het zeker de moeite waard om dat eens vanaf het water te doen. Wie een van de vele kronkelige sloten in het Ilperveld afvaart ziet vele verrassingen, varierend van moerasmelkdistel en koninginnekruid tot buizerds en vele eendensoorten. Uitstappen op een van de vele eilandjes is ook een aanrader, bijvoorbeeld bij het Kattendarmenbos of bij het Braamstuk om op de wiebelende, drassige veengrond ofwel op het trilveen te lopen. Het blijft een zeldzame gewaarwording om tijdens al dat gewiebel meters water onder je te weten.

Ook roeiers met weinig of geen ervaring hoeven niet terug te schrikken voor dit vaartochtje. De roeiboten van het Noordhollands Landschap zijn namelijk makkelijk te hanteren. Verdwalen is bovendien moeilijk, want het torentje van het Bezoekerscentrum is een duidelijk, zichtbaar baken voor mensen zonder richtingsgevoel. Kortom, wat let u? Alle dagen van de week, t/m 29 oktober, kan men een bootje huren, van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Het is handig om van tevoren even te bellen met 020-4825520 om te informeren of er genoeg roeiboten voorhanden zijn. Huur van een bootje voor ca. 4 personen: niet-leden ? 35,-- per dagdeel, voor beschermers van Het Noordhollands Landschap de hele dag gratis. Het Ilperveld is te bereiken vanaf de ringweg A10, afslag Landsmeer. Of met een van de pontjes over het kanaal bij het Schouw of Ilpendam. Met openbaar vervoer vanaf Amsterdam of Purmerend: buslijnen 100 en 107. Uitstappen bij de halte Het Schouw, dan is het nog 1700 meter lopen naar het bezoekerscentrum. Voor inlichtingen en aanmeldingen: beheerder Jan van Steijn, tel. 06-10279645.Voor inlichtingen over bijgaand persbericht kunt u contact opnemen met Johan Stuart, 0251-659750, mobiel 06-53129644, of met de beheerder van bezoekerscentrum Ilperveld, Jan van Steijn 06-10279645. Castricum, 22-9-2000.
e-mail (nhl@tref.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie