Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motocrosser Wyatt Avis scoort tiende plaats op ONK in Oss

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Open Nederlands Kampioenschap 5
Oss, Nederland
24 september 2000
Motocross
Wyatt Avis scoort tiende plaats tijdens ONK in Oss!

Oss - Op het circuit van Oss reed Wyatt Avis zijn derde ONK uit zijn nog korte carrière. Na een geweldige start tijdens de tweede manche scoort hij een keurige 10e plaats! De eerste manche was hij als 14e geëindigd met twee plaatsen achter hem Arno vd Brink. De tweede manche van Arno verliep moeizaam waardoor hij als 21e werd afgevlagd. Grant Langston won beide manches en lijkt opnieuw Nederlands Kampioen te worden.

Training
De training van zowel Arno als Wyatt verliep niet geheel naar wens waardoor zij respectievelijk als 23e en 26e naar het starthek mochten rijden.


1e manche
De beste start van het team was voor Arno die direct in de top 10 aan de wedstrijd begon. In de vierde ronden ging het even mis met de rijder uit Eerbeek. Op een negende plaats aangekomen ging hij in de fout waardoor hij terug viel naar een 18e plaats. Enkele plaatsen voor hem reed Wyatt die niet geweldig was gestart maar toch al in de top 15 reed. Beide rijders uit het team van Michael Sanstra wisten enkele plaatsen te winnen waardoor ze als 14e en 16e over de finish kwamen.


2e manche
De putoline gesmeerde Suzuki van Wyatt denderde als eerste over het start terrein van Oss waardoor hij op een derde plaats in de eerste bocht kwam. Breugelmans, Vd Berg, McKeown kwamen voor het uitkomen van de eerste ronde voorbij aan de 15-jarige rijder uit Zuid-Afrika. Arno kende nu wat problemen en kwam pas als 33e uit de eerste ronde. Hij werkte zich nog op naar een 21e plaats maar had zich meer voorgesteld van de ONK, het blessureleed is immers achter de rug. In de top 10 bleef Wyatt heel knap zijn lijnen rijden waardoor hij na driekwart wedstrijd zelfs de strijd aan ging met De Reuver. Deze bleek toch te sterk waardoor de negende plaats voor Wyatt leek te worden maar helaas. In de laatste ronde liet hij zich nog in een foutje dwingen door Romviel en werd de Bonenberg-Suzuki als 10e afgevlagd.

Volgende keer
Op het circuit van Holten gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder. Deze zesde wedstrijd om het kampioenschap wordt volgende week al afgewerkt.

Uitslag ONK5 Oss 125cc:

1e manche

1 G Langston Z-A KTM

2 E Eggens NL YAMAHA

3 S Breugelmans B YAMAHA

4 M de Reuver NL Suzuki

5 K Strijbos B YAMAHA
14 W Avis Z-A Suzuki
16 A vd Brink NL Suzuki

2e manche

1 G Langston Z-A KTM

2 E Eggens NL YAMAHA

3 G Strik NL KTM

4 K Strijbos B YAMAHA

5 S Breugelmans B YAMAHA
10 W Avis Z-A Suzuki
21 A vd Brink NL Suzuki

Tussenstand 125cc na 5 van de 7 wedstrijden:

1 Grant Langston Z-A KTM Champ KTM Team 288

2 Marc de Reuver NL Suzuki Team CARE Innovation/Suzuki 218
3 Sven Breugelmans B YAMAHA JB MX Racing Team 214 21 Arno vd Brink NL Suzuki Sanstra Racing Team 51
22 Roche Mezenberg NL Suzuki Sanstra Racing Team 44 32 Wyatt Avis Z-A Suzuki Sanstra Racing Team 28

Door: Steven van Kempen/KEMCO

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie