Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Fines naar energiebesparing in Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

Onderwerp: Oktober 'Maand van de energiebesparing': Hoe energie besparen zonder te investeren ?
Auteur: kathleen markey
E-mail: (kathleen.markey@fines.be)
Bedrijf: Fines nv
Adres: Halvestraat 3
Plaats: 3000 Leuven
Tel.: 016 / 23.82.86
Fax: 016 / 29.93.30

In opdracht van de Vlaamse Overheid heeft Fines onderzocht hoe energiebesparing in Vlaanderen kan aangemoedigd worden. Uit dit onderzoek blijkt dat er bij gebouwbeheerders een aantal belangrijke belemmeringen bestaan om energiebesparende investeringen uit te voeren. Er is namelijk een gebrek aan kennis, gebrek aan tijd en gebrek aan budget.

Hierop wil Fines inspelen met een sleutel-op-de-deur verlichtingsoplossing.

Als gespecialiseerde 'lichtmakelaar' vergelijkt ze de producten van verschillende verlichtingsfabrikanten en biedt de klant een optimale energie-oplossing aan met de beste prijs-kwaliteit verhouding. In de praktijk blijkt dat de meeste bedrijven minimum 40 % op de energiekosten voor de verlichting kunnen besparen. Bovendien zijn besparingen tot meer dan 70 % geen uitzondering.

Naast dit individueel advies neemt Fines ook de volledige projectrealisatie voor haar rekening. De klant hoeft zelf geen tijd te besteden aan de werfopvolging, de covrdinatie van installateurs en leveranciers, de subsidie-aanvragen etc...

Bovendien wordt de volledige investering gefinancieerd volgens het TPF-principe. Dit betekent dat de klant een relighting kan uitvoeren zonder er de nodige investeringskredieten voor vrij te maken. De investering betaalt zich namelijk terug met de maandelijkse gerealiseerde besparingen.

Inmiddels heeft Fines al bij verschillende bedrijven en overheidsgebouwen een Relighting uitgevoerd. Zo kan ze bijvoorbeeld drukkerij-uitgeverij Brepols te Turnhout, Raychem (nu Tyco) te Leuven, LVD te Gullegem ... en talrijke kleinere KMO's en gemeentelijke gebouwen tot haar tevreden klanten rekenen.

In veel bedrijven kan er flink bespaard worden op de energiefactuur.
De bedoeling van de maand van de energiebesparing is dan ook om gebouwbeheerders bewust te maken van deze mogelijkheden.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij Fines nv, Halvestraat 3 te 3000 Leuven, tel. 016/23.82.86, fax 016/29.93.30, e-mail (info@fines.be), www.fines.be


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie