Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 0715459326
Afkomstig van: Frank Vergeer
Datum: 26 september 2000

Inbraak woning Lisse
In een woning aan de Trompstraat is op 25 september tussen 15.00 uur en 22.45 uur ingebroken. De achterdeur van ded hoekwoning werd geforceerd. Een sieradendoos werd weggenomen. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld

Onder invloed Lisse
Op een parkeerterrein nabij de Heereweg werd op 26 september, omstreeks 01.15 uur een bestuurder staande gehouden om een blaastest af te nemen. De man, een 44-jarige inwoner van Leiderdorp bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies de man 290 ug/l (235 ug/l is het maximum). De man kreeg een proces-verbaal.

Mishandeling Leiden
Op de Katharina Boudewijnskade vond op 25 september, omstreeks 09.15 uur een mishandeling plaats. Het slachtoffer, een 14-jarige jongen uit Leiden werd belaagd door twee andere jongens van ongeveer 15-16 jaar oud. Deze twee jongens waren aan de overkant aan het vissen. Eén van hen liep op een gegeven moment op het slachtofer af en vroeg wat hij zei. Het slachtoffer gaf aan dat er niets gezegd werd en prompt kreeg hij een vuistslag in het gezicht. Ook de andere visser komt erbij en wil het slachtofer schoppen. Deze weet echter te ontvluchten. Het slachtoffer heeft door deze mishandeling zijn neus gekneusd en deed aangifte.

Inbraken Leiden
Op 25 september is op klaarlichte dag op grove wijze ingebroken in een portiekwoning op de Vijf Meilaan. De voordeur werd geforceerd en sieraden zijn weggenomen. Op de Stationsweg is ingebroken in een studentenwoning op 1 hoog. Hierbij werd ingeklommen via een openstaand raam. Fotoapparatuur en een portemonnaie werden hier weggenomen. Aan de Apollolaan werd ingebroken in een flatwoning op 5 hoog. Hier werd een deur opengebroken. Binnen werd een ravage aangericht. Ook hier zijn sieraden weggenomen.

Eerste lessen Doe Effe Normaal Voorschoten
Op 25 september zijn op een school aan de Prinses Marijkelaan in Voorschoten weer de eerste lessen in het kader van Doe effe Normaal gegeven aan leerlingen van de groepen 7 en 8. De eerste les ging over gokverslaving. De eerste les is door de kinderen met enthousiasme ontvangen. Ook dit jar zal het project weer worden uitgevoerd door adoptieagenten op de basisscholen.

Straatroof Leiden
Op de Kaasmarkt is op 25 september, omstreeks 23.30 uur een 47-jarige man beroofd van zijn geld. Nabij een parkeerterrein werd de man aangesproken door de dader, die hem dwong zijn geld af tegeven. Hierbij is het slachtoffer geslagen en gebeten, waarna hij zijn kleingeld afgaf. Hierna is de dader er vandoor gegaan.

Snelheidsduivel Leiden
Op 26 september, omstreeks 04.00 uur zagen surveillanten op de kruising Willem de Zwijgerlaan / Marnixstraat een personenauto hard door het rode verkeerslicht rijden. Mt hoge snelheid werd de weg vrvolgd richting de tunnel onder het Stationsplein. Hierbij werden snelheden van tegen de 100 km/u geklokt. Op de Plesmanlaan kon de bestuurder worden staande gehouden. Het betrof hier een 28-jarige inwoner van Wassenaar. Ook bleek de man alcohol gedronken te hebben en was het voertuig niet verzekerd. Op het bureau blies de man 400 ug/l. Al met al een flink aantal overtredingen en een misdrijf (rijden onder invloed). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen Moordrecht
Dinsdagochtend 26 september zijn twee Moordrechters in de leeftijd van 23 en 24 jaar aangehouden op verdenking van heling en inbraak in een woning aan het Wethouder van Gentplein op 10 juni jl. De twee verdachten zijn bekenden van de twee verdachten die maandag 25 september zijn aangehouden op verdenking van de nachtelijke overval op hetzelfde adres.

Aanhoudingen Boskoop
Maandagmiddag 25 septmber zijn twee Boskopers in de leeftijd van 25 en 26 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige Waddinxvener. Deze mishandeling vond plaats op 17 septmber in een uitgaansgelegenheid in Boskoop. De 25-jarige man duwde een glas in het gezicht van de Waddinxvener. Toen de Waddinxvener hierop terugvocht, viel de 26-jarige Boskoper hem aan en deelde klappen uit. De Waddinxvener Werd in het Groen Hartziekenhuis voor zijn snijwonden in het gelaat behandeld waarna hij naar huis kon.

Inbraak woning Gouda
Op maandag 25 september is aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de H.J.A.M. Schaepmanstraat in Gouda. Door de achterdeur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Het is nog onbekend wat de dader(s) ontvreemd hebben.

Brand in woning Bodegraven
Op dinsdag 26 september vond omstreeks 3.45 uur een brand plaats in een woning aan de Rijnkade in Bodegraven. Een omgevallen lamp zorgde ervoor dat de gordijnen vlam vatten. Een van de bewoners ontdekte de brand op tijd en is gaan blussen. De brandweer heeft later nageblust.

< einde bericht >

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie