Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

dinsdagmorgen 26 september 2000
10:31 dinsdag 26 september 2000

Bert Peters 0592 361294 of 0653 23 80 59

Meppel, ongeval met letsel
Gisteravond omstreeks 18.05 uur reed een 16-jarig meisje op haar bromscooter over de Gasgracht. Volgens een getuige reed zij vreselijk hard en kon om die reden een overstekende vrouw uit Meppel (leeftijd onbekend) niet ontwijken. Zij raakte de overstekende vrouw aan haar schouder waardoor zij tegen een hek botste. Beide vrouwen werden naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht met onbekend letsel.

Meppel, oplichting
Deed een 40-jarige man uit Hoogersmilde aangifte van oplichting. Hij was gistermiddag benaderd door een man die hem 500 multiplex platen aanbood. Nadat de prijs was overeengekomen reden de beide mannen naar Meppel en stopten bij een loods aan de Heinsiusstraat. Volgens de oplichter moesten zij toch nog even wachten voordat de platen waren opgeladen en hij stelde voor om samen te gaan eten in een restaurant. Daar betaalde de man f 10.000,-. Onder het eten moest de oplichter zijn GSM even uit de auto halen en hij is nu nog niet terug. Geld weg en geen platen. De verdachte rijdt in een zilverkleurige Mercedes type E 200 of 230. Hij is een ongeveer 35-jarige man, 175 a 1.80 m, verzorgd kort zwart haar en hij sprak ABN.

Erm, alcomobilist
Reed vannacht omstreeks 01.15 uur een 22-jarige man uit Sleen met zijn auto over de Esweg. Daar bleek hij een alcoholpromillage van 0,6 te hebben.

Assen, woninginbraken
Werd ingebroken in de woning aan de Pelikaanstraat. Via een verbroken achterdeur werd toegang verkregen waarna de stereo-installatie werd weggenomen en een groot aantal cds.
Aan de Kiepheugte werd ingebroken waarna sieraden werden weggenomen. Niet bekend hoe men is binnen gekomen en ook niet bekend is de waarde van de sieraden.

Hoogersmilde, daders inbraak gepakt
Werd vannacht ingebroken in een tankstation aan de Rijksweg. Twee mannen, 35 en 44 jaar en wonende te St. Willebrord, werden even later in de omgeving van de Spiersbrug aangehouden. Er werden o.a. telefoonkaarten ontvreemd, maar de eigenaar moet nog inventariseren en aangifte komen doen zodat dan precies bekend is wat er verdwenen is. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Coevorden, diefstal uit auto
Werd gisteravond tussen 20.15 en 23.00 uur ingebroken in een auto die stond aan de Botersteeg. De radio en de radardetector werden weggenomen. De 21-jarige eigenaar uit Coevorden deed aangifte.

Roden, vernieling
Werd vannacht een 17-jarig meisje uit Roden aangehouden naar aanleiding van een vernieling aan een auto die stond geparkeerd op een parkeerplaats aan het Julianaplein. Zij was behoorlijk dronken en totaal niet onder de indruk van het gebeuren. Er zat een grote deuk in het dak van de auto die werd veroorzaakt doordat het meisje op het dak van de auto stond. Dat werd gezien door een getuige die de politie belde.

Hoogeveen, man verhoord ivm vernielingen gemeentehuis Werd gistermiddag een 39-jarige man uit Hoogeveen verhoord als verdacht van de vernielingen gepleegd in het gemeentehuis in Hoogeveen afgelopen weekend. Ook werd hij verhoord als verdacht van vernieling van een voordeurruit van een woning aan de Aardenburg. Daar woont een ambtenaar van de sociale dienst waarmee deze verdachte een conflict heeft. Deze vernieling vond plaats afgelopen zaterdagavond omstreeks 18.45 uur. De man ontkent elke betrokkenheid maar geeft wel toe in de omgeving van de woning te zijn geweest. Hij heeft eerder vernielingen aangericht bij de sociale dienst en moet het schadebedrag van f 10.000,- nog terugbetalen. Ook moet hij nog teveel betaalde uitkering terugbetalen. Hierover heeft hij een conflict met de gemeente. Na het verhoor is de man heengezonden, hij blijft verdachte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie