Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 26-09-2000
1e persbericht 26 september 2000


Berichten uit de regio

Eindhoven: Lastige bromfietser aangehouden
Op de 2e Lieven de Keylaan is maandag om 16.45 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen reed op een bromfiets en droeg geen helm. Hij negeerde een stopteken en reed door rood licht. Hij werd klemgereden. Daarna begon hij de politiemensen uit te schelden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en bedreigde de politiemensen woordelijk met de dood. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbraak in kledingzaak
Maandagavond om 20.45 uur is bij een kledingzaak op het Winkelcentrum Woensel een ruit vernield. Uit de zaak zijn ongeveer 20 leren jassen weggenomen. De waarde van de gestolen jassen is onbekend.

Eindhoven: Beroving mislukt
Een 22-jarige man uit Hoogeloon is maandagavond om 21.20 uur bijna beroofd van zijn Honda personenauto. De man parkeerde zijn auto op de Shakespearelaan. Op dat moment werd het autoportier opengetrokken. Twee mannen wilden dat hij zijn auto afgaf. Hij gaf een van hen een klap in het gezicht. Hij kreeg een klap in het gezicht terug met een hard voorwerp, waardoor een tand beschadigd werd. Daarna gingen de twee mannen er vandoor.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Kronehoefstraat is dinsdag om 0.30 uur een 33-jarige Helmondse automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies 1 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Oplichter aangehouden
In een hotel in de binnenstad is dinsdag om 1.45 uur een 37-jarige man uit het Ierse Dublin aangehouden. Hij wilde een kamer boeken, maar het receptiepersoneel kwam er achter dat het een man betrof die in Nederland al vaak in hotels verbleven had zonder te betalen. Op het politiebureau bleek dat de man gezocht werd voor een aantal oplichtingzaken in ons land.

Eindhoven: Jongen steelt onderdelen bromfiets
Een 17-jarige Eindhovense jongen is dinsdag om 3.15 uur betrapt bij het stelen van onderdelen van een bromfiets. Dat gebeurde op de Heezerweg. Hij had zijn bromfiets naast een soortgelijke bromfiets geparkeerd. Van die andere bromfiets waren twee kapjes geschroefd. Het gereedschap lag er bij. De politie was ter plaatse gegaan na een melding van een getuige. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte diefstal aangehouden
Dinsdagmorgen om 4.30 uur is op de Anthony Fokkerweg een 34-jarige man uit Geldrop aangehouden. Vanuit Oisterwijk was een melding gekomen dat een vrachtauto met mogelijk gestolen shovel in de richting van Eindhoven gereden kwam. Een politiepatrouille van de afdeling Best-Oirschot-Son signaleerde de auto op de Anthony Fokkerweg en liet de vrachtauto stoppen. In de vrachtauto was een doorverbinding gemaakt. De verdachte is ingesloten en zowel de vrachtauto als de shovel zijn in beslag genomen. Er wordt onderzocht waar de beide voertuigen vandaan komen.

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Ockeghemstraat een zwarte Nissan Patrol met het kenteken FS-RG-92 gestolen.

Helmond: Verdachte overval aangehouden
Dinsdagmorgen om 6.00 uur is een 21-jarige Helmonder aangehouden. Na een onderzoek wordt de man verdacht van een overval op een supermarkt aan het Wederhof. Bij deze overval op 1 september om 8.00 uur kwam een man meteen na openingstijd de winkel binnen. Hij bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en een mes. Hij nam enkele honderden gulden mee. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Brandjes
In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Helmond enkele brandjes gesticht. Op de Stationsstraat stond om 0.30 uur een container in brand. Om 1.30 was er brand in een container bij een fietsenstalling aan de Dijksestraat. Door deze brand brandde ook de fietsenstalling af. Om 2.00 uur stond op het Nieuwveld een container in brand. Bij een groentezaak op het Nieuwveld is brandend materiaal in de brievenbus gestopt. Hierdoor ontstond schade aan de deur en werd de handelsvoorraad, groenten en fruit, onverkoopbaar door het roet. Op de Dennerode werd een geparkeerde auto in brand gestoken. De auto had aan de voorzijde flinke schade. De politie onderzoekt de branden.

Helmond: Inbraak in winkel
Dinsdagmorgen om 3.15 uur is bij een drogisterij op de Markt een ruit vernield. Uit de winkel werd een onbekend aantal sieraden en horloges gestolen.

Best: Parfums weg bij inbraak
Maandagavond tussen 22.00 en 22.25 uur is ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. De ruit van de winkeldeur is vernield. Uit de winkel werd een onbekend aantal duurdere parfums gestolen.

Oirschot: Inbraak in vakantiewoning
Tussen zondag 18.00 uur en maandag 16.00 uur is ingebroken in een vakantiewoning aan de Bekersweg. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de woning zijn een kleurentelevisie en een videorecorder gestolen.

Geldrop: Verdachten bromfietsroof aangehouden
Afgelopen zaterdag en maandag zijn op het politiebureau in Geldrop twee Eindhovenaren van 16 en 15 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van de beroving van een bromfiets. Dat gebeurde op zaterdag 2 september bij een benzinestation aan de Eindhovenseweg. De 16-jarige Geldropse berijder van de bromfiets werd door twee jongens van de bromfiets geslagen. De twee verdachten zijn ingesloten voor het onderzoek.

Someren: Man verdacht van mishandeling
Op de Somerense kermis is maandagavond om 21.30 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd herkend als de dader van een mishandeling op zondag om 2.20 uur. Bij die mishandeling werd een 29-jarige man uit Deurne met een bierfles in het gezicht. Door de klap is de jukboog onder het linkeroog gebroken. Het slachtoffer moest hiervoor geopereerd worden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie