Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bouw bepleit harde arbeidsmarktmaatregelen

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BOUW EN HOUTBOND FNV

Uitnodiging persconferentie 26.09.2000

FNV Bouw bepleit harde arbeidsmarktmaatregelen
EMBARGO TOT PERSCONFERENTIE

Tijdens zijn jaarlijkse 'ontmoeting met de pers' zal FNV Bouw een reeks maatregelen bepleiten om meer mensen naar bouw en hout te trekken. De grote aantallen vacatures vragen om reïntegratie van mensen die nu nog aan de kant staan. Daarnaast zijn dringend verbeteringen in het onderwijs aan jeugdigen nodig, willen de sectoren waarin FNV Bouw actief is, ook op termijn aan voldoende personeel kunnen komen.

Niet alleen werkgevers zal FNV Bouw op hun verantwoordelijkheid wijzen; ook opdrachtgevers hebben een taak, bijvoorbeeld bij de aanbesteding van grote infrastructurele werken. Duizenden vacatures en stijgende werkdruk aan de ene kant, te veel allochtonen, vrouwen en arbeidsgehandicapten zonder kansen aan de andere kant. Dat is meteen een vooruitblik van FNV Bouw op de CAO-onderhandelingen: FNV Bouw onderhandelt dit jaar voor zo'n 350.000 werknemers in vijftien CAO's, van wie er 180.000 onder de bouw-CAO vallen.

Welkom
U bent van harte welkom. De stukken voor de persconferentie liggen vanaf 13.30 uur klaar; dan staat er ook nog een broodje voor een late lunch.
De persconferentie begint om 14.00 uur; na afloop heeft u de gelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje informeel met bestuurders en beleidsmedewerkers van de bond van gedachten te wisselen.

Hier is het
Het hoofdkantoor van FNV Bouw, Houttuinlaan 3 in Woerden, is gemakkelijk bereikbaar: volg met de auto na de afslag Woerden de borden P+R; of stap aan de achterkant NS-station Woerden uit, dan heeft u het pand schuin aan de overkant.

Voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie