Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Borst moet ruimte geven voor goede cao's in de zorg'

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 26 september 2000

De SP gaat Borst vragen meer geld vrij te maken voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden in de zorg. SP-kamerlid Kant heeft steun betuigd aan de werknemers, ABVAKABO FNV en NU91 die vandaag actie voeren voor een betere CAO in de gehandicaptenzorg.

Ondanks mooie praatjes, en ondanks het overschot van tientallen miljarden, heeft Paars vorige week bij Prinsjesdag wederom geen cent extra uitgetrokken om de salarissen voor verpleegkundigen en verzorgenden te verbeteren.

Agnes Kant: "In plaats van met voorstellen tot een betere CAO te komen, komen de werkgevers in de gehandicaptenzorg met een uitgeklede CAO waarin verslechteringen voor de sector voorgesteld worden. Zo krijg je natuurlijk helemaal geen extra mensen aan het bed."

Dat werkgevers met deze voorstellen komen kan Kant dan ook alleen verklaren als er te weinig geld is. "In dat geval zal het kabinet voor extra financiële ruimte moeten zorgen zodat er een betere CAO afgesloten kan worden. Een verbetering van het imago begint bij een goede CAO"

Inlichtingen: Agnes Kant 06-51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie